Stranica
Home > Vesti > Nedopustivo je da ispuca asfalt, neko će odgovarati

Nedopustivo je da ispuca asfalt, neko će odgovarati


Premijerku Anu Brnabić su novinari, posle sastanka sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, pitali da li će neko snositi odgovornost za naprsline na auto-putu kroz Grdelicu.

Na deonici Koridora 10, od Caričine doline do tunela Manajle, završena je sanacija poslednje od tri pukotine koje su se pojavile na gornjem sloju asfalta na putu.

“Oni koji su odgovorni, odgovaraće za to”, rekla je Brnabićeva dodajući da što se tiÄŤe odgovornosti, ona nije nadleĹľna da je odreÄ‘uje, već da je to na TuĹľilaštvu.

Smatra i da situacija u vezi sa tim nije bila katastrofalna, jer niko od korisnika puta nije bio ugrožen, a nije im bila naneta ni materijalna šteta. 

Kako kaže, razume, i bez traženja alibija, da je ta deonica teška. 

“Da li je dopustivo da se nakon 60 dana to desi, nije. Mislim da za to neko treba da odgovara i da se sve ispita”, naglasila je Brnabićeva. 

Upitana da li oseća neku vrstu odgovornosti s obzirom na to da je firma “Integral” iz Banjaluke bila izvoÄ‘aÄŤ, Cvijanovićeva je rekla da je to privatna kompanija, da postoje nadleĹľni koji nadgledaju šta je uÄŤinjeno ili nije, te da odgovornost nije na Vladi Republike Srpske. 

Kako je navela, za propuste postoje nadležna tela koja moraju da isprate šta se dešava na terenu i da eventualne probleme sankcionišu. 

Samo da se otvori Bratoljub 

Rupe nisu problem “Bratoljuba”, mosta koji spaja Bratunac i Ljuboviju. Nisu ni mogle nastati, jer se ni dve godine pošto je napravljen, ne moĹľe preko njega. Izgradnju je finansirala Srbija. GraniÄŤni prelaz je po dogovoru obaveza Federaciji.

“Kad smo ÄŤuli sva obrazloĹľenja, izmišljali, sad smo došli u situaciju da kaĹľu ne moĹľemo završavati jer nam nedostaje tri miliona”, rekla je Cvijanovićeva. 

“Evo mi ćemo da platimo, mi ćemo da doniramo”, rekla je premijerka Brnabić. 

Ona je navela da je na sastankju sa evrospkim komesarom Johanesom Hanom zatraĹľila i pomoć EU za otvaranje tog mosta, jer – kako je napomenula – više ne zna šta da uradi.

“Meni je neprihvatljivo kao osobi, ne kao politiÄŤaru, ne kao predsednici Vlade, neprihvatljivo mi je da vi pustite te ljude da ustanu ujutro, da vide gotov most i da ne mogu da ga preÄ‘u. Kako to, ÄŤime su ti ljudi to zasluĹľili?”, pitala je premijerka Brnabić. 

Kao problem ne samo za taj projekat, obe strane navode to što 10 meseci posle izbora u BiH nije formiran Savet ministara. Izvorni link

Slični artikli

Top