Stranica
Home > Vesti > Ništa novo ili ohrabrujuće u izjavi Kvinte

Ništa novo ili ohrabrujuće u izjavi Kvinte


Ruski ambasador je na Tviteru naveo da su oÄŤigledni svi dobro poznati pristupi.

“Obnoviti dijalog je moguće samo energiÄŤnim radom sa Prištinom i vršenjem pritiska na Prištinu u cilju da se ukinu takse i da se ne dopuste akcije uz promenu snage”, naveo je Bocan-HarÄŤenko.

Kakve veze ima pitanje uspostavljanja dijaloga sa povlačenjem priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, upitao je ruski ambasador.

Istakao je da je to suverena stvar drugih država koje shvataju nesposobnost kosovske lažne državnosti, kao i to da se ona kosi sa međunarodnim pravom.

Takođe, navodi Bocan-Harčenko, nije jasno zašto se radi o evroatlantskim integracijama.

“Kvinta ponovo ignoriše stav Srbije o vojno-politiÄŤkoj nautralnosti. Stvarnost je takva da Beograd vodi pretpristupne pregovore samo sa Evropskom unijom. Dakle, teško da ova izjava moĹľe da spada meÄ‘u one koje omogućavaju da se kaĹľe: ‘Uradili smo sve za obnavljanje dijaloga…'”, naveo je Bocan-HarÄŤenko na Tviteru.

Zemlje Kvinte pozvale su Prištinu i Beograd da što pre obnove dijalog i istakle da Priština mora da ukine takse, a Beograd da obustavi kampanju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.Izvorni link

Slični artikli

Top