You are here
Home > Vesti > Nismo štitili mural, nego građane od međusobnog sukoba

Nismo štitili mural, nego građane od međusobnog sukoba

Fallback Image


Da je policija štitila mural Ratku Mladiću, on ne bi bio uništen. Policija je štitila građane od sukoba, javni red i mir i ponašala se profesionalno, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Zašto mural nisu uništili ranije, zato što su hteli da neko nekoga izudara pa da od toga prave cirkus. Ti koji su tobože protiv ratnih zločinaca objavljuju veliki intervju Naseru Oriću, u državi članici EU imate mural Praljku, njega niko nije uništio – kaže Vučić.

Uništen mural

Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

Uništen mural

On je rekao da je mural Ratku Mladiću “uništen u cilju povećanja pritiska”.

– Uništavanje murala je u svrhu povećanja pritiska, kao i tvrdenj da sam boravio u Petrinji tokom rata. Svaki dan je potrebno nešto novo da urade, a da li je to zato što Srbiji ide loše? Problem je što nekome to ne odgovara – rekao je predsednik i dodao da “umesto skupova podrške i protiv murala, bira fabriku”.

Dodao je i da oni “koji se bore navodno protiv ratnih zločinaca za osam ili devet godina nisu uklonili tablu sa imenom Ahifa Efendije u Novom Pazaru, kojeg je domaći sud osudio za zločine”.

Kaže da je na sinoćnjem skupu “tamo bilo 100 prema 85 pripadnika dve grupacije, a da su zaštićeni bili upravo oni koji su kukali da nisu zaštićeni”.

– Njih je trebalo štititi, a ne one druge. Da nije bilo policije, pitali biste što policija nije štitila sve njih, kad su svi znali da će obe grupe da se pojave, da će doći do fizičkog obračuna – primetio je Vučić.

Grupa mladih došla je ubrzo kako bi maramicama i krpama pokušala da očisti mural

Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

Grupa mladih došla je ubrzo kako bi maramicama i krpama pokušala da očisti mural

Dodao je i da je privedeno šest ili sedam osoba, od toga veći broj pripadnika navijačkih grupa, zbog posedovanja tupih predmeta, ali da “to mediji nisu objavili”, kao i da su protiv nekih podnete prekršajne prijave, a svi su pušteni.

Podsetimo, mural haškom osuđeniku Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici danas je uništen, preko njega je bačena kofa sa belom bojom.

Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

Kako javlja reporter “Blica” sa lica mesta, reakcije građana su razne, od onih koji se pitaju kada i kako se ovo desilo, do onih koji bi da čestitaju onima koji su to uradili.

Stanari obližnjih zgrada kažu da je mural jutros bio na zidu, i da je uništen danas oko 11 sati, ali da nisu videli ko je konkretno to uradio. Međutim, Đorđo Žujović iz Socijaldemokratske partije Srbije, potvrdio je za “Bllic” da je on uništio mural.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top