Stranica
Home > Vesti > Njegov život i dalje intrigira javnost: 10 godina od smrti kralja popa – Vesti – Život

Njegov život i dalje intrigira javnost: 10 godina od smrti kralja popa – Vesti – Život


Čuvena muzička zvezda i kralj popa Majkl Džekson, umro je na današnji dan pre tačno deset godina.


Izvor: B92

Foto: Getty/Carlo Allegri

Majkl Džekson (50) je umro 25. juna 2009. godine nakon što je uzeo preveliku dozu “propofola” koji nije smeo da ima kod sebe.

I deceniju nakon njegove smrti javnost ne prestaje da intrigira njegov život, koji je pored muzike bio ispunjen konstantnim optužbama da je pevač seksualno uznemiravao decu.

I dalje se priča o tome kakav je Majkl Džekson bio, zašto je želeo da izbeli kožu i šta se događalo u njegovoj čuvenoj “Nedođiji”.

Foto: Getty/Phil Walter

Foto: Getty/Phil Walter

Veliki broj fanova danas će obeležiti desetu godišnjicu smrti pevača šetnjom Holivudom i obilaskom njegove zvezde na Bulevaru slavnih.

Oni koji ne mogu da dođu, dali su novac za cveće koje će biti položeno na Majklov grob.

Iako je ovih dana ponovo aktuelizovana priča o pedofiliji, za koju je pevač optužen više puta, opčinjenost fanova kraljem popa ne mogu da zasene ni ovakve priče.

Foto: Getty/MJ Kim

Foto: Getty/MJ Kim

Mnogi fanovi svesni su postojanja tih optužbi, ali njihova zaluđenost Džeksonom nadmašuje sve ostalo.

“Došao sam samo zbog njega. Ne fotografišem se ni sa jednom drugom zvezdom”, rekao je Humen Nazemi, jedan od fanova na Bulevaru slavnih.

“Optužbe koje iznose u dokumentarcu su teške, ali ne možete da budete sigurni da su sto odsto istinite. Ja ga jednostavno volim”, rekao je on.

Foto: Getty/Pool

Foto: Getty/Pool

Na holivudskom Bulevaru slavnih pevačeva zvezda i dalje privlači gomile turista željnih selfija, dok obližnje suvenirnice, saloni za tetovaže i ulični imitatori i dalje dobro zarađuju na prodaji stvari koje imaju veze sa likom i delom ovog pevača.

Entoni Bejnes, 31-godišnji Džeksonov imitator koji izvodi “moonwalk” duž Holivud Bulevara za turiste, tvrdi da mu prihod nije nimalo opao, baš naprotiv.

“Nakon emitovanja dokumentarca HBO-a, prilaze mi sve više. Kao da sam dobio publicitet”, kaže on.

U spomenutom dokumentarcu dvojica muškaraca tvrde da ih je Džekson kao dečake godinama zlostavljao.

Inače, ovo nisu prve optužbe na Džeksonov račun, ali su ponovo aktuelizovane.

Majk Džekson je preminuo u 50. godini nakon predoziranja lekovima. Pevač je za vreme života negirao sve optužbe za pedofiliju, a njegovi naslednici tužili su “HBO” i traže 100 miliona dolara odštete.Izvorni link

Slični artikli

Top