Stranica
Home > Vesti > “Očekujem ‘zeleno svetlo’ Makrona za Severnu Makedoniju”

“Očekujem ‘zeleno svetlo’ Makrona za Severnu Makedoniju”


Skoplje — Francuski ambasador u Severnoj Makedoniji Kristian Timonie, rekao je da očekuje “zeleno svetlo” francuskog predsednika Emanuela Makrona, prenosi portal a1on.


Izvor: Tanjug

Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

Ambasador se tako osvrnuo na stav Francuske u vezi određivanja datuma za početak pregovora za učlanjenje Severne Makedonije u EU.

Komentarišući odluku nemačkog Bundestaga, koji je pre dva dana sa velikom većinom glasova poslanika podržao početak pregovora o pristupanju EU sa Severnom Makedonijom, francuski ambasador je naglasio da svaka zemlja ima svoj sistem odlučivanja.

Svako sa svojim sistemom. Mi očekujemo ‘zeleno svetlo’ predsednika naše Republike. Kao i uvek, povodom ove teme mi dosta toga delimo sa našim nemačkim partnerima. Imamo dobar stav prema vašoj zemlji i prema svim naporima koji ste učinili na regionalnom planu”, rekao je Timonie.

Kako je naveo, Francuzi i Nemci veoma dobro znaju da treba još dosta da se uradi da bi reforme sa papira postale reforme u realnosti i da će napraviti jedan dobar “koktel između realnosti i onog što znači dobar prijem”.

On je zaključio da će 27 zemalja-članica EU diskutovati i da je moguće da se usvoje dobre odluke, ali da to znači da je potrebna diskusija, mnogo razgovora i mnogo kompromisa.Izvorni link

Slični artikli

Top