You are here
Home > Vesti > Od danas anketa o stambenom pitanju izbeglih porodica

Od danas anketa o stambenom pitanju izbeglih porodica


BEOGRAD –

Odbor za rešavanje stambenog pitanja proteranih Srba iz Hrvatske i Federacije BiH saopštio je danas počinje anketa koja će trajati do 15. decembra, sa ciljem da se utvrdi tačan ili bar približno tačan broj izbegličkih porodica iz Hrvatske i Federacije BiH koje nisu rešile svoje stambeno pitanje.

 

Odbor je istovremeno pozvao sve izbegle porodice iz Hrvatske i Federacije BiH koje su u statusu podstanara, žive u nedovršenim objektima ili u trošnim kućama da učestvuju u anketi i popune anketni upitnik elektronskim putem.

Nakon završene ankete biće urađena analiza prikupljenih podataka, odnosno koliko prognanih porodica nema rešeno stambeno pitanje i za koji stambeni program se opređeljuju.

Odbor navodi da će nakon urađene analize uputiti pismo predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić sa molbom da država trajno reši stambeno pitanje svih proteranih Srba iz Hrvatske i Federacije BiH.

U saopštenju se navodi da se anketni upitnik nalazi na sajtu Odbora www.prognani.rs, a analiza rezultata ankete biće objavljena na sajtu Odbora www.prognani.rs .Izvor

Similar Articles

Top