You are here
Home > Vesti > Okupljanje ispred stanova članova Kriznog štaba NEDOPUSTIVO

Okupljanje ispred stanova članova Kriznog štaba NEDOPUSTIVO

Fallback Image


Verica Bradić u večerašnjoj emisiji “Hit Tvit” ugostila je Danicu Grujičić, Dragana Markovića Palmu i Nenada Čanka.

Gošća, Danica Grujičić je istakla da je koronavirus bolest koja jede naš organizam.

– Deo proizvodnje kovid vakcina se obavlja u Torlaku. Bila mi je velika želja da primim vakcinu koja je proizvedena u Srbiji. 100 posto mogu da tvrdim da ako se vakcinišete nećete zaglaviti na respiratoru – rekla je ona i dodala da ipak uvek postoje izuzeci.

Danica Grujičić

Foto: RTV Pink / screenshot

Danica Grujičić

Ona se osvrnula i na istoriju mutacija koronavirusa rekavši da su južnokorejski lekari pronašli čak sedam mutacija kovida na početku epidemije.

Strašno se psihološki odrazilo i na naše lekare na onkologiji jer je naš posao da spasavamo živote. Čim se pojavila vakcina apelovali smo na sve naše pacijente da se vakcinišu i da je potpuno svejedno koju vakcinu prime pacijenti – rekla je ona.

Antivakseri

Grujičić je istakla da je okupljanje ispred stanova članova Kriznog štaba nedopustivo.

– Volela bih da kolege koje su protiv vakcine ili zagovaraju neku drugu terapiju dođu neku emisiju sa ljudima koji leče kovid pacijente, pa tu iznesu svoje mišljenje. Na internetu mogu svako može imati mišljenje o svemu, pa i o onom o čemu ne znate ništa – rekla je Grujičić.

Kako je dodala, ovaj talas je pokazao da vakcina štiti od respiratora i od najtežih oblika bolesti.

– Sada zaista ne vidim šta je sada problem da se primi vakcina, pandemija ulazi u drugu godinu – istakla je Grujičić i dodala da razume ljude koji su zbunjeni, ali da je evidentno da je 95 odsto ljudi koji su na respiratoru nevakcinisani.

Prema njenim rečima, ako bi onkologija ušla u kovid to bio kraj, srušio bi se zdravstveni sistem.

Najveće žrtve kovida biće onkološki pacijenti, kardiovaskularni i hronični bolesnici – naglasila je Grujičić.

Čanak je ocenio da je doći pred bilo čija vrata nedopustivo.

– Kada se krene na kuću, nema dalje. Zaboravilo se da je kućni prag svetinja – dodao je on i naglasio da ne razume zašto se po hitnom postupku ne donese zakon o društveno kroisnom zakonu, po kojem bi svi ti koji ne veruju da korona postoji radili u kovid bolnicama.

Nenad Čanak

Foto: RTV Pink / screenshot

Nenad Čanak

Palma je naveo da su se čak i beduini u Egiptu vakcinisali.

– Zašto mi nismo? Šta nama fali? To je zdravstveni državni udar – rekao je Palma i dodao da okupljanje ispred kuće epidemiologa Predraga Kona daje za pravo ostalim članovima Kriznog štaba da budu u strahu.

Gradonačelnik

Čanak je naveo da su njegov pokojni otac i Branko Pešić bili prijatelji.

– Gradonačelnici su imali velika ovlašćena, ali firme su bile društvene i tu se prikupljanje sredstava radilo sa manje demokratičnosti nego danas – istakao je Čanak.

Palma je naveo da zamenika gradonačenika Gorana Vesića pojedinci mogu da mrze, ali se on budi ujutru sa 10 ideja.

– Pokretna kancelarija obilazi svaku mesnu zajednicu, tako se rešavaju problemi. On je prototip nekog novog gradonačelnika. Beograd je dvomilionski grad i teško je da svi budu zadovoljni – istakao je Palma.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top