You are here
Home > Vesti > Olujno nevreme u BiH, najteže u Jablanici

Olujno nevreme u BiH, najteže u Jablanici

Fallback Image


Vodene bujice i klizišta pričinili su veliku materijalnu štetu, u mnoge stambene objekte je ušla voda, a odron i bujica potpuno su uništili dva automobila, javlja Avaz.

putevi, put, kisa, vlazno, nevreme, nepogoda, vremenska, prognoza, saobracaj

U Donjoj Jablanici potopljen je i jedan restoran, a u Civilnoj zaštiti za portal Klix je rečeno da je voda prodrla u ugostiteljski objekat tokom večernjih sati i pričinila veliku materijalnu štetu.

Zbog obilnih kiša preporuka da deca ne idu u škole i vrtiće

Krizni štab opštine Istočna Ilidža izdao je preporuku da se zbog poplava na području ove lokalne zajednice deca ne šalju u vrtiće i škole.

Iz ove lokalne zajednice obaveštavaju sve koji žela da se uključe u akciju spasavanja da su obezbeđene vreće i pesak i da se mogu javiti na određene telefone za koordinaciju akcije.

Noćašnje kiše na ovom području i bujice lokalnih reka i potoka na mnogim mestima na području ove opštine već izazvale poplave ili prete da ih izazovu.

Trenutno su najugroženiji i već poplavljeni Bojovića most i most kod škole u Kasindolu, Grbavička ulica, Ulica 9. januara i Ravnogorska u Kotorcu, te Novakovića ulica u Donjem Kotorcu.

Iz Opštine Istočna Ilidža napominju da je u Vojkovićima zatvoren most u Krupcu, a ugrožen je i deo naselja kod restorana “As”, prenela je Srna.Izvor

Similar Articles

Top