You are here
Home > Vesti > Optužbe protiv Vučića monstruozne laži, Hrvatska se plaši jake Srbije

Optužbe protiv Vučića monstruozne laži, Hrvatska se plaši jake Srbije

Fallback Image


Pojedini hrvatski mediji preneli su izjavu svedoka na suđenju Srbima osumnjičenim za zločine u Glini, koji tvrdi da je bio zarobljen i da ga je lično tukao sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Optužuje Vučića za pretnje i učešće u zločinu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da to više nisu ni napadi na Vučića, nego “monstruozne laži”.

“Ovo je glup napad i besmislena laž. Sve su pobrkali i pomešali. Aleksandar Vučić je 1991. godine imao 21 godinu, student je Pravnog fakulteta u Beogradu i nije član nijedne političke stranke, a pogotovo nije nikakav funkcioner. Nema nikakvu vlast, ne ide nigde, vredno uči i radi u Beogradu”, navodi Vulin.

Ističe da je Vučić prvi put na teritoriji Republike Srpske Krajine bio krajem 1994. ili početkom 1995. godine, i to u izbornoj kampanji Srpske radikalne stranke, praćen novinarima.

Naglašava da Aleksandar Vučić u Petrinji nikada u životu nije bio.

“Najavili smo da će se ovo dešavati. Hrvatska ne može da prihvati Srbiju, plaši se jake Srbije i boji se da će joj ugroziti regionalni primat. Aleksandar Vučić je taj koji Srbiju čini dovoljno jakom da zaista počne da ugrožava Hrvatsku u političkom i ekonomskom smislu”, kaže Vulin.

Smatra da su laži o Vučiću dokaz da je hrvatska politika očajna i da je njihova služba spremna na sve kako bi destabilizovali Srbiju.

“Posebno me brine što je ovo dokaz kako se Srbima sudi. Ako taj čovek nije lud, onda je lažni svedok, nema trećeg. Ovo će se nastaviti. Kako se izbori budu približavali, imaće i podršku domaćih tajkuna. Nastaviće se i multiplikovati”, smatra Vulin.

Ističe da će Srbija učiniti sve da sačuva stabilnost, ali da se neće služiti lažima.

Ministar se osvrnuo i na akcije hapšenja i zaplena narkotika koje je policija sprovela prethodnih dana, i istakao da je MUP za godinu dana zaplenio više od sedam tona droge i da je razbijena 21 kriminalna grupa.Izvor

Similar Articles

Top