You are here
Home > Vesti > Osmani: Rusija hoće da uništi sve što su postigle EU i SAD

Osmani: Rusija hoće da uništi sve što su postigle EU i SAD

Fallback Image


Osmani je, kako prenosi Reporteri, navela da se to mora sagledati u širem kontekstu, nego što je samo pitanje dijaloga Beograda i Prištine.

vjosa, osmani

“Evo ruskog pokušaja da uništi sve američko i evropsko što je postignuto na našim prostorima. Ovo je veliki sukob i Kosovo je mesto gde se najviše sukobljava na celom evropskom kontinentu, sukobljavaju se ruski interesi sa interesima organizacija kao što su NATO, EU i SAD”, rekla je Osmani za Kanal 10.

Rusija je, kako tvrdi, zainteresovana da se bori ne samo protiv Prištine, već i protiv svih američkih i evropskih interesa u našem regionu, kroz napade na Kosovo, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Osmani se ponovo osvrnula na izjavu evropskog ministra spoljnih poslova Žozepa Borelja koji je akciju kosovske policije na severu nazvao “jednostranom, nekoordinisanom i neprihvatljivom akcijom”, smatrajući da je ona bila pristrasna i da nije zasnovana na istinitim informacijama.

“Kada se od vas traži da budete posrednik u odnosima kao što je dijalog izmedu Kosova i Srbije, najmanje što se može zahtevati je nezavisnost ili nedostatak pristrasnosti u odnosu na jednu ili drugu stranu. Ipak ovde smo videli pristrasnost za koju se nadam da se neće ponoviti, jer je u suprotnosti sa bilo kojim zahtevom koji je EU postavljala dve decenije, odnosno stalno su tražili od nas da se borimo protiv kriminala i korupcije, posebno na severu”, zaključila je Osmani.

Izvor

Similar Articles

Top