Stranica
Home > Vesti > Ostaje nam da se borimo koliko moĹľemo

Ostaje nam da se borimo koliko moĹľemo


Predsednik je zahvalio patrijarhu na tome što je Crkva uvek uz svoj narod i državu.

“Situacija na Kosovu i Metohiji nije jednostavna i ÄŤini mi se da je komplikovanija svaki put kada se vidimo i razgovaramo, ali mi nemamo šta drugo osim da se borimo koliko moĹľemo”, rekao je VuÄŤić.

Patrijarh Irinej se osvrnuo na poziv tuĹľilaštva Specijalnog suda za ratne zloÄŤine na Kosovu Ramušu Haradinaju za saslušanje, upitavši ironiÄŤno “da li su se izvinili oni što su morali da ga pozovu” i primetio da je to “cirkus”.

VuÄŤić je konstatovao da će se Haradinaj vratiti, a da, naĹľalost, “imamo neke naše koji staju na njegovu stranu i stranu onih koji su proganjali srpski narod”.

“Ali borićemo se. Nije naša Srbija onoliko slaba koliko je bila, naprotiv, jaÄŤa je i biće snaĹľnija u svakom pogledu, pre svega ekonomskom”, rekao je VuÄŤić, na šta je patrijarh istakao da “imamo razloga i prava da to ÄŤinimo”, da se borimo.

Predsednik Srbije osvnuo se i na pisanje pojedinih medija da će vladika Maksim biti “sklonjen” sa pravoslavnog Bogoslovskog fakulteta, navodno zato što je kritikovao njegovu politiku na Kosovu i Metohiji.

“Videli ste da su neki objavljivali da sam se ja mešao u smenjivanje nekih ljudi, koje i ne poznajem. Ne znam ni ko su ti ljudi, ni šta rade… Ali šta ja tu mogu”, rekao je VuÄŤić.

Patrijarh je na to rekao: “I priÄŤa se da štampa nema slobodu…”

Poglavar SPC je zahvalio predsedniku na tome što je odvojio vreme za njihov susret, a Vučić mu je uzvratio da mu je uvek čast da razgovara sa patrijarhom.Izvorni link

Slični artikli

Top