You are here
Home > Vesti > Otvoren 37. Beogradski džez festival

Otvoren 37. Beogradski džez festival

Fallback Image


Festival su otvorili kritičar Milan Popov, koji Džez festival prati od njegovog osnivanja 1971. godine, i britanski fotograf Tim Dikeson, a otvaranju je prisustvovao i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

tan2021, 10, 26, 21239675, 2

Povodom obeležavanja 50 godina svog postojanja, festival će trajati u punom formatu – šest dana, a biće održan i jedan bonus koncert u Domu omladine.

Tokom trajanja manifestacije će u salama Doma omladine Beograda i Kombank dvorane nastupiti 25 sastava, sa više od 100 muzičara iz 18 zemalja i tri kontinenta (Evropa, Severna Amerika i Azija), uz reprezentativno predstavljanje najtalentovanijih mladih autora srpske džez scene.

Prve večeri festivala pred publikom su nastupili “Majamisti trio” i Ulrih Drehsler, Aneta Džordž i Dečji hor “La La studio”, kao i “Theo Croker BLK2LIFE” iz Sjedinjenih Američkih država.

Osnivač i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd, koji ga je 2007. godine uvrstio u manifestacije od posebnog značaja.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Beograd – Sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.Izvor

Similar Articles

Top