Stranica
Home > Vesti > Piloti “Ural erlajnsa” – heroji Rusije

Piloti “Ural erlajnsa” – heroji Rusije


Dvojica pilota “Ural erlajnsa” odlikovani su titulom Heroj Rusije, a ostali ÄŤlanovi posade odlikovani su Ordenom za hrabrost, prenosi Tas. 

“Potpisao sam dekret o dodeli odlikovanja ÄŤlanovima posade aviona koji je prinudno sleteo u blizini aerodroma Ĺ˝ukovski”, rekao je Putin otvarajući sastanak sa ÄŤlanovima ruskog Saveta za bezbednost. 

Ruski putniÄŤki avion juÄŤe je prinudno sleteo u polje nedaleko od aerodroma “Ĺ˝ukovski” ubrzo po poletanju iz Moskve pošto su ptice uletele u motor letelice, a u incidentu su povreÄ‘ene 23 osobe, ukljuÄŤujući devetoro dece.

Avion sa 234 putnika i ÄŤlanova posade kompanije “Ural erlajns” poleteo je iz Moskve za Simferopolj, na Krimu, kada su ptice uletele u motor, preneo je Tas.

Pilota Damira Jusupova i kopilota Georgija Murzina u Rusiji slave kao heroje, pošto su uspeli da spasu živote 233 ljudi.

Damir Jusupov, 41-godišnjak iz Sibira koji je spustio Erbas u polje kukuruza, nije tipičan pilot – svojevremeno ga je odbila pilotska škola, završio je prava i tek potom se prekvalifikovao.

Georgij Murzin, 23-godišnji kopilot, dobio je licencu za pilota pre samo dve godineIzvorni link

Slični artikli

Top