You are here
Home > Vesti > Podržavamo dijalog Beograda i Prištine i implementaciju dogovora

Podržavamo dijalog Beograda i Prištine i implementaciju dogovora

Fallback Image


Dijalog je jedini način za postizanje sporazuma između Beogada i Prištine, poručio je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i naglasio da SAD podržavaju implementaciju postignutih dogovora, ali i “ubrzano približavanje ka konačnom sporazumu”.

– Dijalog je mehanizam kroz koji bi trebalo da disikutuju o razlikama. Njega vodi EU, predstavlja i najveću prepreku na putu ka EU i podržavamo ga. Nismo deo dijaloga, ali podržavamo ga u potpunosti – rekao je Eskobar za N1 Sarajevo.

On je rekao da Srbija ima mnogo više vojnih vežbi sa NATO nego sa Rusijom i Kinom.

– Naša nada za Srbiju je da će pratiti svoj evropski put. Da zatvori poglavlja, kako bi napredovala ka članstvu ka EU. Da razlike sa Kosovom rešava kroz dijalog i da uspostavi dobre odnose sa svim svojim susedima – naveo je Eskobar.

Na pitanje kako vidi budućnost Aleksandra Vučića kao predsednika Srbije, Eskobar je rekao da je to na srpskom narodu da odluči.

Eskobar je u delu intervjua koji je ranije danas emitovan, a na pitanje šta će se dogoditi “ukoliko se jednog dana građani BiH probude, a na entitetskoj liniji budu vojnici Republike Srpske”, rekao da se to neće desiti i ponovio da neće biti rata u BiH.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top