Stranica
Home > Vesti > Pojas i put će doprineti razvoju i stabilnosti svih zemalja učesnica

Pojas i put će doprineti razvoju i stabilnosti svih zemalja učesnica


Aleksandar Vučić izrazio je očekivanje da će poseta predstavnika kineske agencije CIDCA Srbiji rezultirati uspešnom saradnjom, što će doprineti ekonomskom razvoju, održivom privrednom rastu i sigurnoj investicionoj klimi u Srbiji.

Predstavnici Kineske agencije, koja je osnovana prošle godine kao posebna agencija za pružanje međunarodne pomoći, ukazali su na brojne mogućnosti saradnje i ponudili donatorsku pomoć za razvoj u oblasti zdravstva, prosvete, industrije i infrastrukture, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Posebnu pažnju posvetili su oblasti vanrednih situacija u slučaju elementarnih nepogoda, kao i oblasti carine, ponudivši pomoć u vidu opreme i obuke zaposlenih. Projekti Kineske agencije obuhvatili bi i pomoć u oblasti ljudskih resursa, kao i u oblasti zaštite životne sredine.

Tokom susreta sagovornici su razgovarali i o projektima od značaja za međunarodnu saradnju, poput inicijative Pojas i put, posebno naglasivši značaj projekta izgradnje brze pruge Beograd–Budimpešta.

Predsednik VuÄŤić je istakao da će Pojas i put doprineti razvoju i stabilnosti svih zemalja uÄŤesnica, još jednom izrazivši zahvalnost kineskom predsedniku Si Äinpingu što je Srbija deo ove inicijative.

Sastanku predsednika Vučića i predstavnika agencije CIDCA prisustvovala je i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo.Izvorni link

Slični artikli

Top