You are here
Home > Vesti > Pokrajnska vlada o Prostornom planu područja posebne namene brane na Tisi i investicijama

Pokrajnska vlada o Prostornom planu područja posebne namene brane na Tisi i investicijama

Fallback Image


Tim dokumentom stvara se osnov za podizanje kategorije plovnog puta reke Tise, kako je utvrđeno Strategijom razvoja vodnog saobraćaja Republike Srbije od 2015. do 2025. godine. Takođe, omogućuje se projektovanje i izvođenje radova u cilju unapređenja uslova za prevođenje brodova u okviru brane na Tisi, povećanjem njenih kapaciteta, kako bi se obezbedilo istovremeno prevođenje više od jednog plovila.

mirović

Sastavni deo brane, izgrađene 1977. godine, jeste prevodnica koja omogućava prevođenje samohodnih plovila klase IV, a zbog male dužine nije moguće prevođenje većih plovila (konvoja). Ove karakteristike prevodnice nepovoljno utiču na robni promet koji se odvija rekom Tisom.

Rekonstrukcijom postojeće prevodnice i njenim povećanjem sa postojećih 85 metara na 190 metara dužine i 24 metra širine, ili izgradnjom nove prevodnice datih dimenzija na drugoj strani brane, omogućilo bi se istovremeno prevođenje jednog sastava plovila uobičajenog za kategoriju vodnog puta VIa, a time i veće korišćenje Tise za prevoz velikih količina robe između Srbije i Mađarske.

pokrajnska, vlada

Na današnjoj sednici Opštini Beočin usmereno je 9,8 miliona dinara za rešavanje problema vodosnabdevanja u naselju Karlica u Čereviću. Sredstva su obezbeđena za pribavljanje hidromašinske opreme u pumpnoj stanici, te za izgradnju vodovodne mreže i elektroenergetske instalacije.
Pokrajinska vlada izdvojila je i tri miliona dinara za sanaciju krova i popravke na termomašinskim instalacijama u Studentskom domu “Evropa“ – Evropa kolegijum, koji godišnje obezbeđuje smeštaj za gotovo četiri stotine studenata iz cele AP Vojvodine.Izvor

Similar Articles

Top