You are here
Home > Vesti > Policija zabranila skup za uklanjanje murala ratnom zločincu Ratku Mladiću, evo šta piše u obrazloženju

Policija zabranila skup za uklanjanje murala ratnom zločincu Ratku Mladiću, evo šta piše u obrazloženju

Fallback Image


Nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji danas je od Ministarstva unutrašnjih poslova primila rešenje o zabrani skupa prijavljenog za utorak 9. novembra, u okviru kog je planirano uklanjanje murala ratnom zločincu Ratku Mladiću na uglu ulica Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu.

Kako se navodi u policijskom obrazloženju zabrane skupa, u prijavi organizatora na mestu javnog okupljanja očekuje se veći broj učesnika koji bi podržali uklanjanje murala posvećenog ratnom zločincu.

– Raspolažemo saznanjima da može doći do okupljanja većeg broja lica koja bi izrazila negodovanje i protivljenje održavanju javnog okupljanja Inicijative mladih za ljudska prava, zbog čega postoji opasnost da će doći do fizičkog sukoba i narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, čime bi se ugrozila bezbednost ljudi i imovine na navedenom prostoru – navodi se u obrazloženju MUP-a.

Ratko Mladić

Foto: jerry lampen / Tanjug/AP

Ratko Mladić

Dodaje se i da na navedenom prostoru pored pristalica suprostavljenih grupa svakodnevno tranzitira i veliki broj ostalih građana. Stoga je MUP doneo odluku da okupljanje zabrani.

Inicijativa, navodi se u njihovom saopštenju, u najskorijem će roku podneti žalbu na ovu zabranu.

– Ali ključno pitanje je: ko će ukloniti Ratka Mladića sa izloga našeg glavnog grada? – zapitali su se organizatori skupa.

Podsećamo, mural sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića osvanuo je jula mesaca na uglu Njegoševe i Ulice Alekse Nenadovića u Beogradu.

Mladić je pravosnažno osuđen pred Haškim tribunalom na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovečnosti tokom rata u BiH.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top