Stranica
Home > Vesti > Politika iznad prava i pravde

Politika iznad prava i pravde


“NaĹľalost, ovakvom odlukom Severne Makedonije, još jednom je politika bila iznad prava i pravde. Ovo je velika sramota za meÄ‘unarodno pravo, ali je još veći udar i velika tuga za porodice Ĺľrtava koje već decenijama ÄŤekaju pravdu za svoje najbliĹľe”, istakla je Nela Kuburović.

Dodala je da iako su organima Severne Makedonije bili dostavljeni svi potrebni dokazni materijali, odluÄŤeno je suprotno istini i ÄŤinjenicama.

“Srbija neće odustati da traga za poÄŤiniocima najteĹľih dela protiv ÄŤoveÄŤnosti, bez obzira na njihovu nacionalnu ili etniÄŤku pripadnost. To dugujemo Ĺľrtvama i njihovim porodicama”, zakljuÄŤila je Kuburovićeva.

Vrhovni sud u Skoplju potvrdio je rešenje Osnovnog krivičnog suda u Skoplju da nisu ispunjeni uslovi za izručenje Tomora Morine Republici Srbiji.

U obrazloĹľenju se navodi da je Tomor Morina “drĹľavljanin Kosova i Velike Britanije, a ne Srbije”, te da je kriviÄŤno delo za koje se tereti “poÄŤinjeno na teritoriji Republike Kosovo koja je pod upravom Ujedinjenih nacija prema rezoluciji Saveta bezbednosti 1244 iz 10. juna 1999. godine”.Izvorni link

Slični artikli

Top