You are here
Home > Vesti > Pomogao nam je da usvojimo ćerku (VIDEO)

Pomogao nam je da usvojimo ćerku (VIDEO)

Fallback Image


U Skupštini Srbije u 11 sati počela je komemoracija političaru Milutinu Mrkonjiću, tokom koje će se od jednog od osnivača SPS i narodnog poslanika oprostiti članovi porodice, prijatelji i kolege.

O Mrkonjićevom životu i radu govore predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić i predsednik Skupštine i SPS Ivica Dačić.

– Teško mi je da držim govor, ali moram. Milutin je bio i komunista i socijalista, i drug i gospodin, bio je najveći drug među gospodom, i najveći gospodin među drugovima. SVe je to bio, a iznda svega bio je graditelj ove zemlje – rekao je Dačić.

Kako je kazao, Milutin Mrkonjić je do poslednjeg dana bio simbol onog najboljeg ove zemlje.

Milutin Mrkonjić komemoracija Skupština Srbije

Foto: Milan Ilic / RAS Srbija

Milutin Mrkonjić komemoracija Skupština Srbije

– Posvetio je svoj život graditeljskoj misiji, i bio je najbolji u tome. Dostogao je vrh u svemu čime se bavio, bio je u CIP-u, bio je ministar u vladi, poslanik… Znam da ga mesta nisu zanimala, osim kada je trebalo pomoći svojoj zemlji – ispričao je Dačić kroz suze.

On je i poslednje diskusije ovde u Skupštini posvetio graditeljstvu, metrou, saobraćajnicama..

– U ime nas koji ćemo ga zauvek pamtiti, u ime socijalista i porodice, želim da Milutinu Mrkonjiću, našem Mrki, kažem ogromno veliko hvala za sve što je uradio. Biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana i biće sahranjen uz zvuke pesme o njegovoj Čuburi i majci – rekao je Dačić.

Kako je kazao, otišla je legenda, ali uspomena živi dok traje sećanje.

Divac: Radio sam sve da njegova partija ode sa vlasti

Govor je održao i naš proslavljeni košarkaš Vlade Divac, koji je rekao da su on i Mrkonjić bili na dve suprotne strane.

– Naši stavovi su se toliko razlikovali, a ja sam radio sve u svojoj moći da njegova partija tada ode sa vlasti. Sve drugo smo imali zajedničko, zemlju, vrednost i lojalnost. Mrka je bio lojalan i kada je bio na vrhui i na dnu – rekao je Divac.

Moje sećanje na njega se uvek odnosilo na ovu osobinu.

– Svoju političku moć je koristio da pomogne ljudima. Zahvaljujući njemu, uspeli smo da usvojimo ćerku, jer sam ja tada bio okarakterisan kao državni neprijatelj. Uspeo je da nas spoji sa njom, i ja ni moja porodica mu to nećemo zaboraviti.

U srpskom parlamentu su se, uz porodicu, okupile brojne Mrkonjićeve kolege i prijatelji, među njima ministri Branko Ružić, Novica Tončev, Nenad Popović, Gordana Čomić, Tomislav Momirović, Maja Gojković, Ratko Dmitrović.

Prisutni su i proslavljeni košarkaš Vlade Divac, advokat Toma Fila, nekadašnji predsednik SRJ Zoran Lilić, nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, Mrkonjićeve stranačke kolege Vladimir Đukić, Aleksandar Antić, Žarko Obradović, Djordje Milićević, poslanici SPS-a i drugih poslaničkih klubova, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma…

Mrkonjić će biti sahranjen danas u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Nekadašnji ministar za infrastrukturu i saobraćaj, počasni predsednik SPS i narodni poslanik preminuo je 27. novembra u 80. godini na Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top