Stranica
Home > Vesti > Poslanici o Srebrenici, RTS-u, privatizaciji Luke Novi Sad

Poslanici o Srebrenici, RTS-u, privatizaciji Luke Novi Sad


Poslanik SRS Aleksandar Ĺ ešelj postavio je poslaniÄŤko pitanje premijerki Ani Brnabić povodom, kako kaĹľe, kampanje u Srbiji da bi se “promovisala ideja i afirmisao nekakav genocid u Srebrenici”.

“NVO sektor koji je obilno finansiran iz budĹľeta Srbije, ima jedini zadatak da okrivi Srbiju i srpski narod za izmišljeni genocid u Srebrenici. Prvo, vlada da zauzme mnogo ÄŤvršći stav i da se obraÄŤuna sa tim pokušajima. Srpski narod nije genocidan, nije se desio genocid, niko ne negira zloÄŤine, ali kada Republika Srbija finansira te organizacije, a one šire priÄŤu o nekakavom genocidu”, rekao je Ĺ ešelj.

Navodi da su i vlast i opozicija saglasne da nije bilo genocida i da zato treba da se bore protiv toga da se Srbima pripiše genocidnost.

Ĺ ešelj kaĹľe da RTS dobija oko 80 miliona evra godišnje iz budĹľeta, uz novac od pretplate, te da i pored toga “redovno objavljuje kartu Srbije bez KiM”.

“Kada ćemo otvoriti pitanje RTS-a i kako treba da izgleda nacionalna drĹľavna televizija”, zapitao je poslanik radikala.

Marijan Rističević iz PS-NSS-USS postavio je pitanje Ministarstvu kulutre kada će RTS da odgovori da li je kupovao sportska prava direktno od organizatora sportskih događaja ili od prepordavaca koji na to nemaju prava.

“Zašto javni servis ne kupuje sportska prava od organizatora na primer UEFA, kada na to ima prava, već to radi od onih koji nemaju pravo da to emituju. Da li je RTS kupovao od Äilasa i Ĺ olaka, odnosno Dajrekt medije, SBB Junajted grupe i drugih povezanih pravnih lica sa Äilasom i Ĺ olakom”, pitao je RistiÄŤević.

Nada Lazić iz LDP-LSV-SDA Sandžaka je pozvala je ministra privrede i premijerku da se preispita postupak u vezi sa privatizacijom Luke Novi Sad u ime malih akcionara i da im se pomogne u njihovom postupku dobijanja akcija.

Lazićeva je podsetila da je u maju prodata Luka Novi Sad kompaniji Port Dubai koja je dobila udeo veći od 99 odsto i zapitala po kojim kriterijumima je sprovedana privatizacija te luke i kada će mali kacionari biti upisani u evidenciju i dobiti akcije na osnovu te privatizacije.

Drugo pitanje se odnosilo na preispitivanje bonusa vrednih 97 miliona dinara za period od tri meseca koje je, kako je rekla Lazić, neposredno pre privatizacije podelio bivši direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev.Izvorni link

Slični artikli

Top