Stranica
Home > Vesti > Potvrđeno: Napad u Haleu emitovan na Tviču

Potvrđeno: Napad u Haleu emitovan na Tviču


Vebsajt za uživo prenošenje Tvič (Twitch) saopštio je da je video snimak oružanog napada u istočnom nemačkom gradu Haleu emitovan uživo preko njihove platforme.


Izvor: Beta

Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Kompanija je navela da je radila užurbano da ukloni taj sadržaj i dodala da će svaki nalog koji se pronađe da objavljuje ili reemituje sadržaj “ovog gnusnog čina” biti trajno suspendovan sa te platforme.

Portparolka kompanije nije mogla odmah da kaže koliko dugo je video bio emitovan, navodeći da ta platforma, filijala Amazona, istražuje tačne okolnosti njegovog objavljivanja.

Očevici i vlasti javili su da je teško naoružan napadač u Haleu bezuspešno pokušao da upadne u sinagogu na sveti jevrejski dan Jom Kipur. On je zatim pucao ispred sinagoge i u jedan restoran sa kebabom.

Namački ministar unutrašnjih poslova Hort Zehofer rekao je da se radi o antisemitskom činu i da se veruje da je napadač simpatizer ekstremnodesničarskih grupa.

Direktno emitovanje napada preko platformi podseća na napad na dve džamije u Krajstčerču na Novom Zelandu koji je u martu počinio ekstremno desničarski Australijanac, koji je ubio 51 osobu. On je svoj napad emitovao uživo.Izvorni link

Slični artikli

Top