Stranica
Home > Vesti > Pozivamo međunarodnu zajednicu da ne bude gluva i slepa

Pozivamo međunarodnu zajednicu da ne bude gluva i slepa


Srpska lista je saopštila da je zabrana ulaska zvaničnika Beograda na teritoriju Kosova i Metohije nastavak suludih akcija Prištine protiv srpskog naroda.

Nakon što je, kažu, zabranjeno da se Srbi snabdevaju srpskom robom, i današnja odluka predstavlja kršenje svih dogovora o slobodi kretanja.

Prema saopštenju Srpske liste, sada već po pravilu, nažalost, nema reakcije međunarodne zajednice, kao ni njihovih predstavnika u Prištini.

“Akcije Prištine unazad godinu dana predstavljaju sinhronizovanu, dobro planiranu akciju, sa ciljem destabilizacije prilika na terenu i getoizacije srpskog naroda, sa namerom da se stavi u takve nehumane uslove kako bi (narod) napustio prostor Kosova i Metohije”, navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste ističu da ako se zna da celokupni obrazovni, kulturni, zdravstveni i privredni sistem Srba na Kosovu i Metohiji, i uopšte život, finansiraju institucije Republike Srbije, onda je odluka kojom se zabranjuje da srpski zvaničnici posete sopstveni narod pokazuje mržnju Prištine prema svemu što je srpsko, ali i jasno ukazuje šta je krajnja namera današnje odluke.

“Pozivamo meÄ‘unarodnu zajednicu da ne bude gluva i slepa na ovakvo antisrpsko ponašanje kosovskih institucija, jer Srpska lista i srpski narod nisu i neće nemo posmatrati kako ih Priština obespravljuje”, poruÄŤuju u saopštenju.Izvorni link

Slični artikli

Top