Stranica
Home > Vesti > Predati i sahranjeni posmrtni ostaci porodice Šutaković

Predati i sahranjeni posmrtni ostaci porodice Šutaković


Posmrtni ostaci članova porodice Šutaković, ubijenih 1999. godine na KiM, predati su porodici, a potom i sahranjeni u Andrijevici u Crnoj Gori.


Izvor: Tanjug

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović rekao je Tanjugu da su posle 20 godina posmrtni ostaci juče predati porodici na prelazu Kula uz prisustvo predstavnika beogradske i prištinske delegacije i Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore.

Odalović ističe da je petočlana porodica- otac, majka i troje maloletne muške dece ubijena brutalno pre 20 godina i da obdukacioni nalaz govori o egzekuciji, što je jedan od najstrašnijih zločina koji se desio na prostoru KiM.

Opelo je obavljeno u manastiru Đurđevi stupovi, a posmrtni ostaci sahranjeni u Andrijevici u prisustvu porodice i prijatelja.

“Time je jedna teška i za porodicu i sve nas tragedija najzad okončana i proceduralni deo urađen na pravi i jedini mogući način i žao mi je što ovo nije urađeno i ranije”, istakao je Odalović.

Posmrtni ostaci clanova porodice Šutakovic pronadeni su pre skoro godinu i po dana na lokaciji „Bunker“ na ulazu u Đakovicu, a njihov identitet je utvrden metodom analize DNK.

Odalović kaže da se nada da će i nadležni organi koji se bave ovakvim istragama imati dovoljno dokaza da pokrenu proces za ovaj zločin i da će počinioci biti procesuirani.

“Očekujem da će i nadležni organi privremenih kosovskih institucija pokrenuti proces za ovaj zločin i da će specijalizovano tužilaštvo koje se bavi zločinima počinjenim nad Srbima od 1998. do 2000. godine ovaj teški zločin uzeti kao prioriet za pokretanje procedura”, rekao je Odalović.Izvorni link

Slični artikli

Top