Stranica
Home > Vesti > Predlog SNS-a korak napred, sada postoji nešto opipljivo

Predlog SNS-a korak napred, sada postoji nešto opipljivo


Milan Antonijević navodi za RTS da je dokument predstavlja korak napred i pokazuje mogućnost da se zakoni izmene.

“Mi smo u sredu dobili dokument koji je izradila vladajuća stranka SNS, do juÄŤe je preraÄ‘ivan oÄŤigledno, dodato je još nekoliko mera, pošto nam je stalna konferencija gradova i opština takoÄ‘e uÄŤestvovala na poslednjem sastanku i dala svoje preporuke koje su ukljuÄŤene, tako da smo juÄŤe dobili dokument koji je usaglašen u okviru vladajuće koalicije, što je pokazatelj da se dosta radilo u meÄ‘uvremenu”, objašnjava Antonijević.

Dodaje da su od SNS-a dobili dokument sa predlogom konkretnih mera, koji, između ostalog, govori šta se može učiniti za 30, a šta za 60 dana.

“Videćemo tokom vikenda, šta još moĹľe od mera koje su predloĹľile CRTA, Cesid i Transparentnost da se ukljuÄŤi u ovaj dokument kako bi ga ojaÄŤali, ali govorimo i o zloupotrebi javnih resursa, jasnom oznaÄŤavanju kada nastupate kao predstavnik politiÄŤke stranke a kada kao drĹľavni funkcione, stavljaju se obaveze poštovanja i zakona o Agenciji zakona protiv korupcije i nekih drugih koji su izuzetno znaÄŤajni za izborni period…”, objašnjava Antonijević.

Navodi da su data dva roka, šta može od predloženih mera biti urađeno za 30 i 60 dana.

Dodaje i da je na sastanku bilo reči i o izveštavanju RTS-a i da će o tome takođe biti vođen dijalog, kako bi se obezbedio, kako kaže, nepristranije i ravnomernije izveštavanje javnog servisa.

Antonijević je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a naveo i da će Republičko javno tužilaštvo, kao i Državno veće tužilaca, imati aktivniju ulogu na izborima, zahvaljujući čemu će građani moći da se osećaju sigurnije kada daju svoj glas.

“Mislim da danas imamo dokument koji ipak govori o tome da smo mesec i po dana tokom leta potrošili na dolazak do konkretnih stvari, mera koje će se preduzeti. Mislim da treba saÄŤekati i videti na koji naÄŤin će se sve ovo primeniti i kako će zaista izgledati izbori i tek tada ćemo moći da kaĹľemo da li je sve ovo proizvelo odliÄŤne efekte kao što se sada nadamo i da vidimo na koji naÄŤin će sve politiÄŤke stranke i politiÄŤki subjekti reagovati. Ima konkretnih stvari od izmena zakona do onoga što je primena”, zakljuÄŤio je Antonijević. Izvorni link

Slični artikli

Top