Stranica
Home > Vesti > Prijavite povredu konkurencije: Podnosioci će biti zaštićeni i obavešteni o ishodu

Prijavite povredu konkurencije: Podnosioci će biti zaštićeni i obavešteni o ishodu


Beograd — Komisija za zaštitu konkurencije na tržištu Srbije je objavila da je uspostavila telefonsku liniju i adresu elektronske pošte za prijavu povrede konkurencije.


Izvor: Beta

Foto: Depositphotos/AY_PHOTO

Na inicijativa@kzk.gov.rs ili na telefon broj 011 38 11 958 mogu se dobiti informacije o svim detaljima vezanim za mogućnost i način podnošenja inicijative za ispitivanje povrede konkurencije.

“S obzirom na to da Komisija, u skladu sa članom 35. Zakona o zaštiti konkurencije, može pokrenuti postupak ispitivanja povrede konkurencije i na osnovu primljenih inicijativa, pozivamo i ohrabrujemo sve koji raspolažu informacijama ili podacima o postojanju bilo koje povrede konkurencije, da se jave Komisiji i podnesu inicijativu za pokretanje postupka”, navodi se na sajtu.

Podnete inicijative biće analizirane i obrađene, a podnosioci inicijative biće, odmah po okončanju njene obrade, obavešteni o ishodu.

U svim slučajevima kada Komisija pokrene postupak ispitivanja povrede konkurencije na osnovu podnete inicijative, podnosioci imaju i pravo da budu obavešteni o toku ispitnog postupka.

Podnosioci inicijativa, kako je podsetila Komisija, nemaju svojstvo stranke u postupku pokrenutom po službenoj dužnosti na osnovu njihove inicijative, a njihov identitet, kao i podaci koji predstavljaju poslovne tajne ili drugi poslovno osetljivi podaci, može biti zaštićen u skladu sa članom 45. Zakona o zaštiti konkurencije.Izvorni link

Slični artikli

Top