Stranica
Home > Vesti > Priština da leti iz Uefe i Fife

Priština da leti iz Uefe i Fife


Ovo je još jedan dokaz nastojanja Prištine da se Srbija na svaki, pa i na simboliÄŤan naÄŤin, istisne sa Kosova i Metohije, iako je utakmica za cilj imala promociju sporta, a ne bilo kakvu politiÄŤku poruku, istakao je Marko Äurić.

On je dodao da, uz zabranu ulaska na Kosovo političkim zvaničnicima iz Srbije, ovo nije prvi put da se i sportistima onemogućuje dolazak na Kosovo.

“Nastojanjem da instaliraju gvozdenu zavesu izmeÄ‘u centralne Srbije i naše juĹľne pokrajine Priština bira put samoizolacije, kao što su Albanci to ÄŤinili toliko puta u istoriji, ali srpski narod se ne opasuje zidovima i Ĺľeli da egzistira u otvorenom društvu, onako kako se u savremenoj Evropi danas Ĺľivi”, istakao je Äurić u saopštenju.

Podsetio je da je utakmica izmeÄ‘u domaćina TrepÄŤe iz ZveÄŤana i beogradske Crvene zvezde trebalo da bude odigrana u skladu sa propozicijama Uefe i Fife, “tako da je Priština danas ovim agresivnim politiÄŤkim aktom udarila i na temelje evropskog i svetskog sporta i vrednosti mira i saradnje koje on promoviše”.

Äurić navodi da će o ovom anticivilizacijskom i antievropskom potezu Prištine biti obaveštene sve nadleĹľne meÄ‘unarodne instance, kako bi ÄŤitava meÄ‘unarodna zajednica još jednom imala priliku da vidi da je samoproglašeno Kosovo crna taÄŤka i ostrvo neureÄ‘enosti i haosa na evropskoj mapi.Izvorni link

Slični artikli

Top