Stranica
Home > Vesti > Priština želi od KiM da napravi geto pod otvorenim nebom

Priština želi od KiM da napravi geto pod otvorenim nebom


Marko Äurić je gostujući u Jutarnjem Dnevniku RTS-a istakao da ovom odlukom Srbi na KiM pokušavaju da se izoluju.

“Priština Ĺľeli ovom odlukom da Srbe na KiM izoluje, da im se preseÄŤe svaka komunikacija sa njihovom drĹľavom Srbijom. Srbima se ograniÄŤava sloboda kretanja, ograniÄŤava sloboda izbora, njima se ograniÄŤava najelementarnije ljudsko pravao i od Kosova i Metohije Ĺľele da naprave geto pod otvorenim nebom”, istiÄŤe Äurić.

IstiÄŤe da je EU duĹľna da reaguje i spreÄŤi da KiM postane geto pod otvorenim nebom.

“Evropska unija je duĹľna da reaguje i da omogući da juĹľna srpska pokrajina ne postane geto pod otvorenim nebom. I da se konaÄŤno prekine sa spreÄŤavanjem slobodnog protoka robe, ljudi i kapitala. To to Priština radi je vraćanje u srednji vek, to je kršenje svih mogućih principa, i ćutanje na to je politiÄŤki neispravno”, navodi direktor Kancelarije za KiM.    

Ističe da Evropska unija i zapadne države imaju mehanizme da spreče ponašljnje Prištine.

“U Prištini treba da konaÄŤno prestanu da se igraju sa vatrom a u Evropi konaÄŤno moraju da prestanu da ćute jer vide da Prištine ne poštuje sporazume. EU ima mehanizme i zapadne drĹľave ÄŤije je KiM ÄŤedo imaju mehanizme da ovo ludilo prekinu i ja ih pozivam da prekinu i postavljam pitanje šta je još potrebno da se desi, šta je potrebno da njihovi miljenici u Prištini urade. Da li je potrebno da doÄ‘e do poĹľara na Balkanu, da li je potrebno da doÄ‘e do novih stradanja da bi oni konaÄŤno zaustavili lidere bivše teroristiÄŤke OVK od ovog divljanja kome izgleda nema kraja, a nema mu kraja jer oni ne reaguju”, navodi Äurić.

Ističe da odluka Prištine ne predstavlja samo šamar Beogradu već da ta odluka predstavlja napad na sam koncept dijaloga, razgovora, sigurnosti u bilo kakav sporazumni dogovor. 

Najavljuje još jaču i snažniju diplomatsku aktivnost Beograda.

“Srbija će strahovito, mudro, promišljeno i odgovorno predoÄŤavati i našim prijateljima i onima koji su to manje bili u prethodnom periodu sve argumente. Nastavićemo sa Ĺľestokom diplomatskom delatnošću jer istina o Kosovu i Metohiji mora da se ÄŤuje daleko”, poruÄŤuje direktor Kancelarije za KiM.

Podseća da je Beograd već zaustavio članstvo Prištine u devet međunarodnih organizacija, te da je 13 zemalja povuklo priznanje nezavisnosti takozvanog Kosova.Izvorni link

Slični artikli

Top