You are here
Home > Vesti > PRIŠTINA OPET PROVOCIRA Neće da formiraju ZSO, ali hoće priznanje pet država EU

PRIŠTINA OPET PROVOCIRA Neće da formiraju ZSO, ali hoće priznanje pet država EU

Fallback Image


Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gervala rekla je danas pred Odborom za evropske integracije parlamenta da Priština radi na dobijanju priznanja od pet zemalja EU koje još nisu priznale samoproglašenu nezavisnost Kosova, i ponovila da Sporazum o ZSO neće biti sproveden.

Gervala je navela da će Priština raditi na jačanju svog statusa na međunarodnom planu i sa državama koje su priznale i koje nisu priznale tzv Kosovo.

– Status Kosova je godinama slabio, bilo je stagnacije, tek nedavno nas je Izrael priznao. Pored jačanja u regionu, jačanja našeg statusa, cilj nam je da dobijemo status kandidata u Evropskoj uniji – poručila je Gervala, prenose prištinski mediji.

Ona je Sporazum o Zajednici srpskih opština nazvala “štetnim”, kao i inicijativu “Otvoreni Balkan”.

Ponovila je da Sporazum o ZSO neće biti sproveden.

– Odluke su se u prošlosti donosile sa velikom lakoćom. ZSO i “Otvoreni Balkan” su dve teme koje smo analizirali i koje su štetne. Kažemo da su štetne i radimo na tome da onima koji žele najbolje objasnimo da su štetne. ZSO stvara drugu Bosnu na Kosovu. Ne želimo da budemo paralizovani kao Bosna. Nemamo luksuz da sprovodimo sporazume koji su štetni – rekla je Gervala.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top