You are here
Home > Vesti > PRVA ZVANIČNA POSETA Ana Brnabić i Zdravko Krivokapić se sutra sastaju u Beogradu

PRVA ZVANIČNA POSETA Ana Brnabić i Zdravko Krivokapić se sutra sastaju u Beogradu

Fallback Image


Premijer Srbije Ana Brnabić sastaće se sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem u Beogradu u sredu, 3. novembra, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prema programu posete, u 10.00 časova u Palati Srbija predviđen je svečani doček delegacije Vlade Crne Gore, nakon čega će u 10.15 časova Brnabićeva i Krivokapić održati sastanak nasamo.

Za 10.45 časova planiran je plenarni sastanak delegacija dve vlade, a izjave za novinare Brnabićeve i Krivokapića predviđene su za 11.45 časova.

Prema ranijim najavama iz Crne Gore, Krivokapić će doputovati sutra u prvu zvaničnu posetu Beogradu, gde će razgovarati sa najvišim srpskim zvaničnicima.

Poseta Krivokapića se odvija u trenutku kada Srbija nema ambasadora u Crnoj Gori, jer je Vladimir Božović proteran zbog izjava povodom Dana ujedinjenja Srbije i Crne Gore, pošto je u Podgorici to ocenjeno kao mešanje u unutrašnje stvari.

Ni Crna Gora nema ambasadora u Srbiji, pošto crnogorski predsednik Milo Đukanović odbija da da saglasnost za Želidraga Nikčevića, kojeg je predložila crnogorska Vlada.

Krivokapić dolazi na poziv srpskog premijera Ane Brnabić.

Tokom posete Beogradu Krivokapić, kako je rekao ranije novinarima, neće potpisati temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

U platformi za posetu koju je nedavno usvojila Vlada Crne Gore navodi se da će Krivokapićeva poseta Beogradu “biti u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje”.

U susretima sa zvaničnicima Srbije “sugerisaće se da se u narednom periodu saradnja u oblastima infrastrukuture, energetike, vodoprivrede, turizma, poljoprivrede, šumarstva i drugih oblasti od obostranog interesa ostvaruje kad god je to moguće, kroz mehanizme regionalne saradnje, a prije svih berlinskog procesa”, ističe se u platformi.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top