Stranica
Home > Vesti > PSG nije za bojkot, ali poštovaćemo stav većine

PSG nije za bojkot, ali poštovaćemo stav većine


Predsednik Pokreta Slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović dao je intervju agenciji Tanjug uoči najavljenog drugog okruglog stola predstavnika vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka.

“LiÄŤno ne mislim da je bojkot dobro rešenje, ali bih voleo da ÄŤujem i drugu stranu, da ÄŤujem sve ‘umne glave’ šta imaju da kaĹľu, pre nego uÄ‘emo u bilo šta. Ja sam za to da se napravi dijalog sa narodom na temu šta donosi bojkot, šta odnosi, a šta se dobija ili gubi izlaskom na izbore”, rekao je Trifunović.

Na pitanje koji su argumenti zbog kojih on nije sklon bojkotu, Trifunović kaĹľe da se posle bojkota ništa “spektakularno neće desiti”, a kao primer za to poziva se na nedavne lokalne izbore u Albaniji, na kojima je izlaznost takoÄ‘e bila mala, a izbori su uprkos tome priznati.

“Ja ne vidim šta bojkot donosi. Mislim da će ekipa na vlasti moći regularno da osvoji izbore, i ako mi bojkotujemo. Ništa se tu spektakularno neće desiti”, rekao je Trifunović.

PSG u ovom trenutku ne razmišlja o bojkotu i sprema se kao da će izbora biti.

“Bolje da se spremamo, pa da ne izaÄ‘emo, nego da nas uhvate nespremne”, poruÄŤio je Trifunović.

Iznenađen reakcijom javnosti 

Na sledeći sastanak između vlasti i opozicije na FPN, najavljen za petak, on lično neće ići, ali hoće predstavnik njegovog pokreta. Napominje da ga je iznenadila reakcija javnosti posle prvog sastanka.

“Osnovni zahtev u Sporazumu sa narodom je bio dijalog sa vlastima oko izbornih uslova. Ne razumem sad tu vrstu ‘graktanja’ i gadljivosti koja se podigla u javnosti – zašto ste seli sa njima? To nije nikakav dijalog iza zatvorenih vrata o ne znam ÄŤemu, nego upravo traĹľimo ono što piše u sporazumu”, kaĹľe Trifunović.

PSG, kaže, stremi ka ujedinjenju opozicije i protiv je svake podele u društvu koja se dešava i koju, prema njegovoj oceni, nameće vladajuća stranka.

“Videćemo šta će druga runda doneti, da li će konaÄŤno popustiti i napraviti preÄŤišćavanje i sreÄ‘ivajne biraÄŤkih spiskova, REM mora da radi svoj posao, i da neko zaista garantuje zastupljenost opozicije u medijima”, rekao je Trifunović.

Predsednik PSG-a navodi da je lopta “na polovini terena”, kod vlasti, i da je na njima da obezbede fer izborne uslove, a to, istiÄŤe, nije moguće bez dijaloga.Izvorni link

Slični artikli

Top