You are here
Home > Vesti > Putin: Gasprom poštuje sporazume sa evropskim zemljama o gasu

Putin: Gasprom poštuje sporazume sa evropskim zemljama o gasu

Fallback Image


“Situacija u Evropi jasno pokazuje koliko je važna održiva i pouzdana saradnja u energetskoj sferi. Gasprom u potpunosti poštuje dugoročne sporazume sa evropskim zemljama”, rekao je Putin, prenosi TA S.

putin

Kako je preneo Rojters, Putin je naložio danas direktoru Gasproma Alekseju Mileru da ta kompanija počne da puni evropska skladišta gasom kada Rusija završi popunjavanje sopstvenih zaliha što se očekuje do 8. novembra.

“Čim završimo popunjavanje podzemnih skladišta gasa u Rusiji, počećemo da pumpamo gas Gasproma u evropska podzemna skladišta”, rekao je Miler Putinu na sednici vlade.

Ruski predsednik je rekao da će to poboljšati situaciju na evropskom energetskom tržištu.

Miler je rekao da će Gasprom dostići planirani nivo od preko 72 milijarde kubnih metara gasa u domaćim skladištima do 1. novembra, preneo je Rojters.

Potpuno će završiti popunjavanje skladišta do 8. novembra, dodao je on.

Gasprom najavljuje isporuke gasa u podzemna skladišta EU

Gasprom je spreman da nastavi isporuke prirodnog gasa u evropska podzemna skladišta (PSG) odmah pošto se dopune podzemna skladišta Ruske Federacije, izjavio je danas prvi čovek ove ruske kompanije Aleksej Miler.

“Čim dopuniko naša PSG počećemo da punimo i evropska skladišta gasa.Nema sumnje da će to poboljšati sigurnost i stabilnost snabdevanja gasom uoči predstojeće zime”, rekao je Miler, prenosi TAS S.

Gasprom ima svoja skladišta gasa i u Evropi, uključujući Austriju i Nemačku, potvrdio je Miler i dodao da je u ovom trenutku popunjenost tih skladišta na veoma niskom nivou, nešto iznad 190 miliona kubnih metara.Izvor

Similar Articles

Top