Stranica
Home > Vesti > Putujete preko granice? Pogledajte kako je bilo jutros u sedam, a kako već u devet VIDEO

Putujete preko granice? Pogledajte kako je bilo jutros u sedam, a kako već u devet VIDEO


O gužvama na graničnim prelazima slušali smo prethodnih dana, a tek ćemo slušati, jer najprometniji vikendi tek su pred nama.


Izvor: B92, RTS, prva

Screenshot/TV Prva

AMSS stoga, savetuje vozačima da na put krenu u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnima satima.

Reporterka TV Prve proverila je kakvo je stanje na graničnim prelazima na severu zemlje.

Ona je otišla na granični prelaz Horgoš, gde je u 7.34 minuta bila ogromna kolona na ulasku u našu zemlju.

Vukan Papić, zamenik komandira granične policije izjavio je da granična policija Srbije na tom GP radi sa otvorenih osam saobraćajnih traka, a da je zadržavanje vozila i pored toga, do 60 minuta.

Međutim, prema njegovim rečima, u toku dana očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja tako da če sigurno biti većih zadržavanja.

U devest sati kolona je izgledala još i veća, a prema nekim informacijama glavni udar tek se očekuje jer je u Budimpešti nastao veliki zastoj zbog saobraćajne nesreće.

S druge strane, zadržavanja za izlazak iz naše zemlje su znatno manja, ali se očekuje da će se i tu situacija izmeniti kako dan bude odmicao.

Papić zato našim državljanima, koji nameravaju da putuju i prelaze granicu, preporučuje da koriste alternativne, manje opterećene granične prelaze.

Prema poslednjim informacijama, integrisani srpsko-mađarski granični prelazi Bački Vinogradi–Ašothalom i Horgoš 2–Reske 2, od 22. do 29. jula radiće produženo, od 7 do 22 časa, potvrđeno je RTS-u MUP-u Srbije. Inače, ti prelazi radili su do 19 časova.Izvorni link

Slični artikli

Top