Stranica
Home > Vesti > Radojičić ugostio ambasadora Rusije Bocan-Harčenka

Radojičić ugostio ambasadora Rusije Bocan-Harčenka


Radojičić je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da upozna i ugosti novog ambasadora Ruske Federacije u Srbiji. 

“Razgovarali smo o bliskim odnosima i prijateljstvu Rusije i Srbije i sloĹľili se da je saradnja dveju zemalja na visokom nivou. TakoÄ‘e je bilo reÄŤi o unapreÄ‘enju postojeće saradnje u periodu koji je pred nama. Aleksandar ÄŚepurin, prethodni ambasador Rusije, dao je veliki doprinos odliÄŤnoj saradnji izmeÄ‘u Rusije i Srbije, ali i Beograda i Moskve, a nema sumnje da ćemo i sa gospodinom Bocan-HarÄŤenkom imati odliÄŤnu saradnju u oblastima kulture, ekonomije, privrede, sporta, ali i ostalim segmentima”, rekao je RadojiÄŤić. 

Gradonačelnik Beograda je dodao da je tokom njegovog nedavnog boravka u Moskvi bilo reči o daljem unapređenju saradnje između dva glavna grada, jer Moskva može da bude dobar primer za dalji razvoj Beograda. 

“GradonaÄŤelnik Moskve Sergej Sobjanin istakao je tada da su promene na bolje uvek moguće, kao i da veoma brzo mogu da se ostvare. U Moskvi sam imao priliku da vidim Zarjadje park, koji je nedavno ureÄ‘en i jedan je od najlepših u ruskoj prestonici. Ĺ˝elimo da i mi napravimo park nalik njemu u Beogradu”, rekao je RadojiÄŤić i istakao da se raduje nastavku saradnje sa Bocan-HarÄŤenkom. 

Ambasador Rusije u Srbiji naglasio je da je sastanak sa gradonačelnikom Beograda za njega bio jedan od prioriteta po dolasku na novu dužnost, pre svega zbog činjenice da se u prestonici Srbije oseća prijatno od prvog dana. 

“UbeÄ‘en sam da je Beograd na dobrom putu da postane jedan od najlepših evropskih gradova, što u regionu već sada svakako jeste. Ĺ˝elimo da odnosi Beograda i Moskve daju najveći mogući doprinos daljem unapreÄ‘enju odliÄŤnih odnosa izmeÄ‘u Srbije i Rusije. Postoji mnogo projekata u brojnim oblastima na kojima moĹľemo da radimo i nema sumnje da ćemo nastaviti da ulaĹľemo velike napore kako bi bili realizovani”, istakao je Bocan-HarÄŤenko.Izvorni link

Slični artikli

Top