Stranica
Home > Vesti > Raskrinkali smo još jednu laž Prištine

Raskrinkali smo još jednu laž Prištine


“Ja ću vas podsetiti da je on našoj premijerki rekao da nije taÄŤno da je zabranjeno zvaniÄŤnicima Republike Srbije da dolaze na Kosovo i Metohiju. Evo još jednu laĹľ smo raskrinkali, još jedna laĹľ se pokazala i još jedno kršenje svih sporazuma se pokazuje”, naveo je Aleksandar Vulin. 

Kako je naveo, nije to najveće kršenje sporazuma jer nije formirana ni ZSO i prekršen je Briselski sporazum.  

“Hašim TaÄŤi je otvoreno rekao da je slagao kada je potisao Briselski sporazum i da mu ne pada napamet da ispuni svoju reÄŤ i ispoštuje svoj potpis. Ramuš Haradinaj i njegova vlada su još jednom dokazali da su laĹľovi i da ne Ĺľele Srbe na prostoru Kosova i Metohije”, rekao je Vulin. 

Prema njegovim rečima, oni žele teritoriju i zemlju.  

“Oni hoće bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, ali neće srpske lekare u toj bolnici. Oni hoće bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, ali neće da doÄ‘u lekari s VMA koji već šest godina, otkako sam ja bio direktor Kancelarije za KiM, dolaze i svojim znanjem pomaĹľu ljudima”, naveo je ministar. 

Dodao je da ti lekari odlaze čak i u Gračanicu, gde ne pitaju kako se ko zove već samo pitaju od čega ko pati.  

“E takvim ljudima su oni zabranili da uÄ‘u na prostor Kosova i Metohije”, rekao je Aleksandar Vulin. 

“IstiÄŤe da nije srećan zbog toga i da se nadao da će prištinski zvaniÄŤnici ovaj put govoriti istinu i da će sutra srpski narod na Kosmetu biti obradovan.

Ĺ˝eleo sam da ih obradujemo još jednom posetom lekara sa VMA. NaĹľalost, ovaj put nam je to onemogućeno. Nadam se da će meÄ‘unarodna zajednica imati snage da ovaj put kaĹľe – ne da se obe snage uzdrĹľe, jer ne znamo ÄŤega mi da se uzdrĹľimo, već da je ovo još jedno kršenje sporazuma i da bi morali da vode raÄŤuna da je kretanje ljudi zagarantovano”, naveo je Vulin. 

Prethodno je iz Vulinovog kabineta saopšteno da je Aleksandru Vulinu i delegaciji Ministarstva odbrane i vojnog zdravstva nije dozvoljeno da posete Kliničko-bolnički centar Kosovske Mitrovice.

Centralne institucije u Prštini potvrdile su zabranu ocenivši da se radi o “provokativnim namerama”.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u petak da joj je kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da je lažna vest da je zabranjen ulazak srpskim zvaničnicima na Kosmet.Izvorni link

Slični artikli

Top