You are here
Home > Vesti > Razumeli smo poruku Prištine o ZSO, čekaćemo odgovor Evropske unije

Razumeli smo poruku Prištine o ZSO, čekaćemo odgovor Evropske unije

Fallback Image


Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao primopredaji prvog “Štadlerovog” brzog voza, komentarisao je izjavu Vjose Osmani da Priština neće menjati Ustav zbog ZSO.

Predsednik je istakao da je to pitanje za Evropu.

“Ako oni neće to da menjaju… Razumeli smo njihovu poruku i čekaćemo odgovor Evrope i EU. Nećemo ni mi da menjamo naš Ustav u tom delu, i šta ćemo onda? Hoće li da pobiju Srbe, da ih proteraju?”, upitao je Vučić.

Istakao je da bahatost i arogancija predstavnika Prištine, te njihovo nepristajenje na sporovođenje onoga što su već potpisali, mnogo više govori o njima, nego o Beogradu.

“Videli ste kako im je slavno propao protest u SAD, najavljivali su ga Albanci iz celog sveta… Na kraju krajeva, i ti ljudi žele da žive normalno i ništa više”, rekao je Vučić.

Dodao je da Priština može da se ponaša bahatao, ali da će se Beograd uvek ponašati odgovorno i čuvati mir i stabilnost.

“Spreman sam za razgovor o BiH, gde god i kad god”

Vučić je poručio da je, kada je interes Srba u pitanju, posebno o odnosima Bošnjaka i Srba, spreman na razgovor bez obzira na to gde će i kada ti razgovori biti.

Predsednik je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da komentariše izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji je prvo rekao da će doći u Beograd i da mu zbog toga neće pasti kruna s glave, a potom da je spreman da razgovara sa predsednikom Srbije, ali da najverovatnije neće doći u Beograd.

Vučić je istakao da za njega forma nije bitna, uz opasku da Bošnjaci i Srbi žive i u Srbiji.

“Interes Srbije je da imamo mir, stabilnost i da ovakvim vozovima povežemo i Banjaluku i Sarajevo, a ne da ratujemo”, poručio je Vučić i podsetio da je do sada više puta izražavao zabrinutost zbog situacije u BiH.

Kome će, napomenuo je, da padne kruna s glave nije pitanje za njega, koji se, kako je rekao, rukovidio time da on vodi politiku, a ne da oni koji nemaju odgovornost vode njega.

“Tako, što se nas tiče, mi ćemo u razgovorima da učestvujemo kad god požele i gde požele, jer razgovor je blagorodan”, poručio je Vučić.Izvor

Similar Articles

Top