Stranica
Home > Vesti > RTS :: Brnabić: Sveobuhvatno partnerstvo sa Kinom

RTS :: Brnabić: Sveobuhvatno partnerstvo sa Kinom


Brnabićeva je odnose dve zemlje okarakterisala kao sveobuhvatno strateško partnerstvo, a Kinu kao prijateljsku zemlju i najvažnijeg ekonomskog partnera na azijskom kontinentu, saopštila je Vlada Srbije.

Navela je da Srbija poseban značaj pridaje projektnoj saradnji sa Kinom, kao i da očekuje dalje angažovanje kineskih kompanija u Srbiji, na postojećim i novim projektima.

Ning je Brnabićevoj preneo pozdrave predsednika i premijera Kine, Si Äinpinga i Li Kećanga, istiÄŤući da veliku ulogu u odnosima dve drĹľave predstavljaju upravo prijateljski odnosi naših zvaniÄŤnika i dva naroda.

Istakao je da je Srbija zemlja lider u regionu Centralne i IstoÄŤne Evrope po broju realizovanih i ugovorenih projekata sa Kinom, na bilateralnoj osnovi, kao i kroz mehanizam saradnje Kina-CIEZ i izrazio zadovoljstvo zbog aktivnog uÄŤešća Srbije u mehanizmu “17+1”.

Sagovornici su zaključili da je mehanizam Kina-CIEZ otvorio novu perspektivu za bilateralnu saradnju država, pre svega, na polju infrastrukture kroz izgradnju saobraćajne mreže, ocenjujući da je za Srbiju važno to što je Beograd dobio mogućnost da bude Centar za saobraćaj i infrastrukturu ovog mehanizma.Izvorni link

Slični artikli

Top