Stranica
Home > Vesti > RTS :: Opozicija nastavlja bojkot parlamenta

RTS :: Opozicija nastavlja bojkot parlamenta


Lider Dveri Boško Obradović kaže da su oni izveštajem EK i Fridom hausa dobili satisfakciju za sve što su govorili o aktuelnoj vlasti.

Obradović je dodao i da su potrebne jasne garancije da će se stanje promeniti, kako bi se oni vratili u parlament.

“Naš cilj je da uÄŤestvujemo na izborima i radu parlamenta, ali pod odreÄ‘enim uslovima i garancijama koje moramo dobiti, inaÄŤe naš bojkot rada parlamenta i izbora ostaju na snazi”, rekao je Obradović.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić kaĹľe da je jasno da su bili u pravu kada su govorili da je “SNS generator politiÄŤkog nasilja” i da ne postoji rasprava u Srbiji, već degradiranje onih koji drugaÄŤije misle.

Tepić je poruÄŤila da “ne postoji ta mera u paketu Maje Gojković”, a da prva mera ne bude njena smena sa mesta predsednice parlamenta, jer, prema njenoj oceni, Gojković ne moĹľe da bude garant pospešivanja demokratije u Srbiji.

Ĺ ef poslanika DS Goran Ćirić smatra da je vladajuća većina priznala da je kriva za probleme u radu parlamenta, navodeći da je opozicija bojkotom postigla neku vrstu pobede, a šef poslanika SDS Marko Äurišić smatra da su obećanja predsednice parlamenta o promeni atomosfere laĹľna, kao što su, kaĹľe, laĹľna zalaganja za vladavinu prava i borbu protiv korupcije.

Predsednik Nove stranke Zoran Ĺ˝ivković ocenjuje da izveštaj EK predstavlja “buÄ‘enje administracije u Briselu”.

Živković je dodao da smatra pobedom opozicije najavu predsednice parlamenta da će se prestati sa donošenjem zakona po hitnom postupku i sa besmislenim amandmanima, navodeći da će se na prvoj sledećoj sednici videti da li oni to stvarno žele da ostvare.Izvorni link

Slični artikli

Top