Stranica
Home > Vesti > SAD najpre da se izvine zbog bombardovanja 1999.

SAD najpre da se izvine zbog bombardovanja 1999.


Skot je prethodno u intervjuu za Kurir rekao da bi 1999. godinu trebalo “posmatrati u široj perspektivi”, kako bi Srbija i SAD prevazišle krizu u odnosima koja je nastupila zbog bombardovanja SRJ.

Zaharava je rekla da bi za poÄŤetak SAD, pored izvinjenja trebalo da plate odštetu porodicama poginulih i ranjenih, kao i onima koji su “izgubili zdravlje zbog projektila punjenih osiromašenim uranijumom”, prenosi Tas.

“Tak kada to bude uÄŤinjeno i kada bude obavljen odgovarajući posao na terenu, (SAD) mogu da pozivaju druge da se krene napred”, kazala je Zaharova.

Skot je u intervjuu za Kurir, upitan kako gleda na činjenicu da nemali deo građana Srbije i dalje ima više negativna nego pozitivna osećanja prema SAD, prvenstveno zbog NATO bombardovanja i kako je to moguće promeniti, rekao da to dobro zna i da bi se možda i on na njihovom mestu isto osećao, ali da ni Srbija ni Sjedinjene Države ne mogu da vrate vreme unazad.

“Ono što moĹľemo je da 1999. godinu posmatramo u široj perspektivi. Pokušavao sam da podsetim da su odnosi SAD i Srbije kroz istoriju uglavnom bili odliÄŤni, a da izuzetak predstavljaju devedesete godine i dešavanja za vreme Miloševićevog reĹľima. Dve decenije su prošle od tada. Krajnje je vreme da krenemo napred i poboljšamo naše odnose, a imamo veoma dobru osnovu za takav napredak. Delimo zajedniÄŤku viziju da Srbiji pripada mesto u Evropskoj uniji”, rekao je Skot.Izvorni link

Slični artikli

Top