Stranica
Home > Vesti > “Savitljivi” ekran od 2.000 dolara: Samsungov “preklopnik” konačno u našim rukama FOTO

“Savitljivi” ekran od 2.000 dolara: Samsungov “preklopnik” konačno u našim rukama FOTO


Jedna od zvezda berlinskog IFA sajma tehnike nesumljivo je, konačno i zvanično, predstavljeni Samsung Galaxy Fold, prvi pametni telefon sa ekranom na preklop jednog od vodećih svetskih proizvođača koji je izašao na tržište.


Piše: M. JovanovićIzvor: B92

Foto: B92

O tome koliki je „hajp“ taj telefon izazvao dovoljno govori činjenica da je deo Samsungovog štanda na kome je izložen Galaxy F posebno ograđen, a isped njega se tokom celog dana formira red znatiženjnika koji željno isčekuju da vide to „savitljivo“ čudo do tehnike.

Posle nekoliko odlaganja zbog testova i dorada, ovoga puta Fold je zvanično predstaljen i uskoro će početi da se prodaje na nemačkom tržištu po ceni koja je ekvivalentna iznosu od 2.000 dolara (budući da još uvek nisu dobili zvanučnu evropsku cenu, ljudi iz Samsunga na štandu nisu hteli da spekulišu).

Foto: B92

Foto: B92

Što se prvog utiska tiče, on je veoma dobar. Kada je preklopljen, uređaj zaista lepo leži u ruci, budući da je tada širok samo 63 milimetra, pa deluje mnogo jednostavnije za upotrebu u odnosu na standardne pametne telefone sa ekranima dijagonale šest i više inča, iako je prednji ekran za današnje pojmove primetno manji.

Foto: B92

Foto: B92

A kada se otvori, dobija se veliki ekran dijagonale 7,3 inča, sposoban da „usku“ sliku sa osnovnog ekrana „proširi“ i omoguću bolju preglednost. To deluje kao veoma praktično rešenje kada je navigacija na mapama u pitanju.

Foto: B92

Foto: B92

Za kratko vreme, koliko smo se družili sa revolucionarnim Samsungovim telefonom, uspeli smo da primetimo samo to da njegov interfejs korisnicima omogućava mnogo bolju preglednost i veću praktičnost prilikom obavljanja više operacija u isto vreme (multitasking) na velikom ekranu.

Foto: B92

Foto: B92

Samsung Galaxy Fold je 5G uređaj koji korsiti Android operativni sisitem, sa nešto izmenjenim One UI interfejsom, koji je korejski proizvođač prilagodio unutrašnjem ekranu i radu na njemu.

Foto: B92

Foto: B92

Na Samsungovom štandu IFA sajma kažu da njihov novi telefon može da izdrži i do 200.000 preklapanja, a njegov minimalni vek trajanja je procenjen na pet godina.

Tehničke karakteristike telefona izgledaju ovako:

Foto: Samsung

Foto: Samsung

Foto: Samsung

Foto: SamsungIzvorni link

Slični artikli

Top