Stranica
Home > Vesti > Šef BMW-a napušta kormilo 2020. godine, traži se naslednik

Šef BMW-a napušta kormilo 2020. godine, traži se naslednik


Prvi čovek bavarskog proizvođača, Harald Kruger, najavio je da neće tražiti produženje ugovora sa BMW-om nakon njegovog isteka 30. aprila sledeće godine.Foto: BMW promo

To je navelo nemačkog proizvođača automobila da potraži naslednika u narednim mesecima, prenose tamošnji mediji. Kruger je rekao da nakon okončanja ugovora sa BMW-om želi da “nastavi sa novim profesionalnim poduhvatim i iskoristiti raznovrsno međunarodno iskustvo za nove projekte”.

“Za mene je uvek bila čast raditi sa tim ogromnim timom i postaviti BMW Group na staze uspešne budućnosti tokom najznačajnije transformacije ove industrije”, dodao je ovaj 53-godišnjak.

“Harald Kruger je pokazao nepokolebljivu predanost BMW grupi na svim pozicijama koje je zauzimao. Želio bih da izrazim svoju iskrenu zahvalnost za njegovu veliku ličnu predanost. Imam poštovanje i razumevanje za njegovu odluku i za njegove daljnje planove “, rekao je dr. Norbert Rajthofer, predsednik Nadzornog odbora BMW-a.

Prema Rojtersu, kandidati za Krugerovog naslednika uključuju šefa proizvodnje Olivera Cipsea, glavnog finansijskog direktora Nikolasa Petera i člana odbora za istraživanje i razvoj Klausa Frohliha, a Cipse se smatra favoritom za preuzmanje kormila BMW-a.

Foto: BMW promo

Foto: BMW promoIzvorni link

Slični artikli

Top