You are here
Home > Vesti > Si Đinping duboko ceni vaše prijateljstvo

Si Đinping duboko ceni vaše prijateljstvo

Fallback Image


Na sastanku delegacija, Vučić je poručio da Srbija i Kina u političkoj sferi nemaju otvorenih pitanja, već u svim međunarodnim institucijama i organizacijama, multimateralnim forumima, kao i u bilateralnim odnosima, odlično sarađuju.

“Verujem da možemo, ako je to uopšte moguće, da na još viši nivo podignemo našu saradnju”, rekao je Vučić na početku sastanka.

On je istakao da je prijateljstvo Srbije i Kine iskreno, veliko, te nije čudo što ga neretko nazivamo čeličnim.

Vučić je zahvalio na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, na onaj način na koji, kaže, i Srbija uvek podržva politiku jedne Kine.

“Hvala vam na ogromnim investicijama u Srbiji. Hvala za mogućnost da učestvujemo u incijativi ”Pojas i put”. Mi podržavamo mudre reči predsednika Sija na GS UN i njegovu inicijativu za globalni razvoj”, rekao je Vučić.

Posebno je ukazao da je za samo pet godina trgovinska razmena Srbije i Kine utrostručena, što je, kaže, činjenica koja najbolje oslikava naše odnose.

“Srećan sam zbog toga, to je ogromna korist za građane Srbije, a verujem i nadam se i za građane Kine. Hvala vam i prenesite najsrdačnije pozdrave predsedniku Kine, sa nadom i željom da ga čim pandemija prođe ugostimo u Beogradu”, poručio je Vučić.

On je šefa kineske diplomatije, oslovivši ga sa “dragi prijatelju”, uz dobrodošlicu poručio da u Srbiji može da se oseća kao kod kuće.

“Za nas je vaša poseta velika čast. Hvala vam na poseti i prenesite najiskrenije pozdrave predsedniku Kine, koji je veliki prijatelj Srbije”, rekao je Vučić.

Pre sastanka dve delegacije, Vučić i Vang, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, razgovarali su u četiri oka.

Vang Ji preneo Vučiću pozdrave: Si Đinping duboko ceni vaše prijateljstvo

Vang Ji preneo je srdačne pozdrave predsednika Kine Si Đinpinga predsedniku Aleksandru Vučiću i rekao da kineski predsednik veoma ceni veliko prijateljstvo sa njim.

“Predsednik Si mnogo vrednuje duboko prijateljstvo koje je uspostavio sa vama lično i čvrsto međusobno poverenje. Razvoj naših odnosa su bazirani na ravnopravnosti i međusobnom poštovanju i zajedničkim interesima”, naveo je Ji.

Takođe, istakao je da je to velika pokretačka snaga u odnosima Srbije i Kine, koje imaju svetlu budućnost.

Dobri odnosi su na korist naroda obe strane, dodao je Vang Ji.

Kako je rekao, dve zemlje solidarno čuvaju fer, ravnorpavnost i zalažu se za pravdu na međunarodnoj sceni, kao i poštovanje pricipa u međunarodnim odnosima.

“Zajedno snosimo odgovornost za mir i stabinost, kako u regionu tako i svetu. Ponosni smo na razvoj naših odnosa”, naglasio je kineski ministar.Izvor

Similar Articles

Top