Stranica
Home > Vesti > Sledeće godine stižu helikopteri iz Rusije, sami biramo šta ćemo da nabavimo

Sledeće godine stižu helikopteri iz Rusije, sami biramo šta ćemo da nabavimo


Ministar odbrane Aleksandar Vulin je za RTS rekao da se sporazum predsednika Rusije i Srbije Vladimira Putina i Aleksandra VuÄŤića dobro razvija, kao i da su ušli u drugu faza rada na “migovima”. 

“Obezbedili smo da nesmetano stigne 10 BRDM-2 oklopnih vozila, sa ministrom Ĺ ojguom smo razgovarali o tome da ih stigne još, stići će i tenkovi koji su dogovoreni”, rekao je Vulin.

Ukazao je da će u prvom kvartalu sledeće godine stići i četiri Mi-35 helikoptera, kao i tri Mi-17 helikoptera.

Vulin je rekao i da Srbija i Rusija nikada nisu imale toliko zajedničkih aktivnosti. Nastaviće se saradnja kada su u pitanju vojne vežbe, prenos iskustva, obrazovanje kadrova.

“Imamo veoma plodnu, široku saradnju koja se sprovodi u skladu s politikom vojne neutralnosti”, naveo je Vulin.

Istakao je da sarađujemo i sa istokom i zapadom – sami biramo prijatelje, naoružanje i obrazovanje za naše kadrove.

“Mi smo naruÄŤili i već dobijamo HA-145 helikoptere francusko-nemaÄŤke koprodukcije, naruÄŤili smo i rakete ‘mistral’ iz Francuske, a vidite koliko naoruĹľanja nabavljamo s prostora Ruske Federacije. To je vojna neutralnost, sami birate, donosite odluke i uzimate šta je najpotrebnije vašoj zemlji”, rekao je Vulin.

Ministar odbrane je rekao i da je velika čast što je Srbija pozvana da 2020. godine učestvuje u Paradi pobede na Crvenom trgu.

“Kada budemo marširali Crvenim trgom, ÄŤitav svet će videti da smo dostojni svojih predaka. Zahvalan sam ruskom rukovodstvu jer su našli naÄŤina da pokaĹľu koliko nas cene”, zakljuÄŤio je Vulin.

Vulin je komentarisao i otvarnje auto-puta “Miloš Veliki”. Rekao je da je bio svedok nekoliko vlada, kada u teškim vremenima nije bilo dovoljno novca i kada se razmišljalo da se odustane od ovog poduhvata.

“Menjali su se ministri saobraćaja, menjali su se ministri finansija, ali predsednik VuÄŤić je bio odluÄŤan da se auto-put mora napraviti, ne samo ovaj, već da cela Srbija mora biti premreĹľena auto-putevima. Mi danas vidimo plod te posvećenosti i te upornosti”, naglasio je ministar Vulin. Izvorni link

Slični artikli

Top