Stranica
Home > Vesti > Službenik Kancelarije za KiM vraćen sa Jarinja

Službenik Kancelarije za KiM vraćen sa Jarinja


Jovović je trebalo da, u okviru svojih nadležnosti, poseti dva srpska manastira u pokrajini, gde se sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju izvode radovi na izgradnji konaka i umetničke radionice, saopštilo je to telo Vlade Srbije.

Kako se naglašava, Priština nikakvim zabranama neće moći da spreči državu Srbiju da pomaže svom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi na Kosovu i Metohiji.

“SpreÄŤavanje predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju da obavljaju svoj posao je protivzakonit i necivilizacijski akt neprijateljstva prema srpskom narodu i njegovoj kulturi u juĹľnoj pokrajini”, istiÄŤe se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je od 2014. godiine finansirala više od 170 projekata u srpskim crkvama i manastirima na Kosovu i Metohiji, a među najznačajnijim projektima izdvajaju se radovi izvršeni u Srpskoj pravoslavnoj bogosloviji sv. Kirila i Metodija u Prizrenu i manastirima Gračanica, Visoki Dečani, Sveti Arhangeli i Banjska.

Prethodnih dana vlasti u Prištini zabranile su ulazak na teritoriju KiM i zameniku direktora Kancelarije Petru Petkoviću kao i pomoćnicima direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušici Nikolić i Borislavu Tajiću.Izvorni link

Slični artikli

Top