You are here
Home > Vesti > Sporazum o izbornim uslovima povoljan, očekujemo implementaciju dogovora

Sporazum o izbornim uslovima povoljan, očekujemo implementaciju dogovora

Fallback Image


Koalicija NADA koju čine POKS, DSS i 25 udruženja građana podržala je potpisivanje Sporazuma o unapređenju izbornih uslova i istakla da je to samo prvi korak u promeni političke kulture u Srbiji i da se očekuje implementacija dogovora.

– Narod od nas ne očekuje da tražimo izgovore za nedostatke u politikama koje vodimo i da prikupljamo jeftine političke poene. Birači očekuju od nas da krenemo u kampanju, da krenemo među ljude, dosta je bilo licemerja – rekao je predsednik POKS-a, Žika Gojković, saopštila je koalicija NADA.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije, Dejan Šulkić naveo je da je ta koalicija izabrala put institucionalne borbe, dijaloga i dogovora, a ne konflikta.

– Smatramo da treba konstantno i ubuduće pričati, ne samo o izbornim uslovima već i o bitnim nacionalnim pitanjima – rekao je Šulkić.

U Skupštini Srbije danas je potpisan Sporazum o unaprednju uslova za održavanje izbora.

Sporazum se, kako je ranije rečeno, odnosi na izborno zakonodavstvo, zatim na sam izborni proceš, kao što je podnošenje lista i prikupljanje potpisa, na kontrolu biračkog spiska i samog dana glasanja i rezultate, kao i na pitanje medija, izveštavanje javnog servisa i finansiranja kampanje.

Sporazum su potpisali predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i predstavnici stranaka koje su bile u Radnoj grupi za međustranački dijalog.

Potpisnici sporazuma su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i opozicione stranke koje su bile u Radnoj grupi za međustranački dijalog – Dveri, DS S, POKS, Zavetnici, Srpska radikalna stranka, Zdrava Srbija, Dosta je bilo.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top