You are here
Home > Vesti > Srbija donirala Rumuniji lekove i kiseonik, pošiljku ispratio Selaković

Srbija donirala Rumuniji lekove i kiseonik, pošiljku ispratio Selaković

Fallback Image


Srbija je danas uputila Rumuniji donaciju u lekovima i kiseoniku za lečenje obolelih od virusa korona.

Donaciju, koju je Vlada Srbije, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, uputila Rumuniji, ispred Palate Srbije, ispratio je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Rumuniji je isporučeno oko 6.500 komada lekova i oko 900 litara koncentratora kiseonika, a isporuci je prisustvovala i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju.

Selaković je na pošiljci na rumunskom jeziku napisao:

“Srbija je uz bratsku Rumuniju u najtežm trenucima”, a ambasadorka Davidoju je na srpskom napisala – “Hvala”.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova / Promo

Šef srpske diplomatije je izrazio zadovoljstvo što je Srbija u prilici, da na inicijativu predsednika Vučića, da uputi pomoć bratskoj, susednoj Rumuniji koja se, kako je rekao, suočava sa najtežim talasom borbe protiv kovida 19.

– Srbija šalje humanitarnu pomoć u lekovima i kiseoniku, koja je preko potrebna našim komšijama u Rumuniji. Uvereni smo da će pomoć spasiti mnoge zivote – rekao je Selaković.

Izrazio je zahvalnost na donaciji vakcina koju je Rumunija poslala Srbiji u junu ive godine i naglasio da sada uzvraćamo pomoć kako bi pokazali da jedni drugima pomažemo kada je teško.

– Danas kada je ekonomija Srbije drugu godinu zaredom jedna od najbrže rastućih u Evropi, u prilici smo da pomognemo ne samo svojim građanima vecj i grafjsnims prijateljskih zemalja, a Rumunija je jedna od njih – naglasio je ministar.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova / Promo

Alepolovao je na građane Srbije da iskoriste to što je država nabavila dovoljno vakcina i da se vakcinidsu i tako zaštite sebe i druge.

– Ukoliko to ne urade,plašim se da neće biti kraja ovoj pošasti koja nemilice odnosi živote – rekao je Selaković.

Ambasadorka Davidoju je zahvalila Vladi Srbije i predsedniku Vučiću na donaciji koja je, kako je istakla još jedan dokaz prijateljstva i solidarnosti između dve zemlje.

– Nisam očekivala da će situacija u Rumuniji biti tako loša. Veoma cenimo gest Srbije, ovo je dokaz da smo tu jedni za druge i to je najvažnije – rekla je ambasadorka.

U Rumuniji je do sada virusom korona zaraženo 1,48 miliona stanovnika, a preminulo više od 42.000 ljudi.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top