Stranica
Home > Vesti > Srbija i Kina imaju neograniÄŤene perspektive za saradnju

Srbija i Kina imaju neograniÄŤene perspektive za saradnju


Marko Äurić je zahvalio ambasadorki ÄŚen Bo zbog dosledne podrške Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i zbog otvorenog prijateljstva koje se ogleda u sve intenzivnijoj saradnji u oblastima privrede i ekonomije.

“Srbija i Kina, zbog ÄŤvrstih veza kontinuirano graÄ‘enih u prošlosti, ali i zahvaljujući iskrenom prijateljstvu predsednika Aleksandra VuÄŤića i Si Äinpinga, pred sobom imaju neograniÄŤene perspektive za produbljivanje bilateralne saradnje, kako na polju ekonomije, tako i u meÄ‘unarodnim odnosima”, istakao je Äurić, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Srbija i Kina će, prema Äurićevim reÄŤima, i u budućnosti nastaviti da budu saveznici u borbi za poštovanje meÄ‘unarodnog prava i principa suverenosti drĹľava i sloĹľno raditi na izgradnji sveta u kojem će miroljubiva saradnja u uvaĹľavanje razlika biti geopolitiÄŤki standard.

Srbija će, kako je naglasio, nastaviti da bude iskren partner Kine u realizaciji inicijative “Pojas i put” i most za ekononomsku i kulturnu razmenu izmeÄ‘u Istoka i Zapada, jer Kina svakako ima mnogo toga da ponudi Evropi.

Äurić je ambasadorku informisao i o poloĹľaju srpskog naroda na Kosovu u pokrajini, koji je, kako je istakao, izloĹľen sve većim pritiscima i Ĺľrtva je radikalizacije na albanskoj politiÄŤkoj sceni, koja će biti sve veća kako se bude zahuktavao proces stvaranja nove vladajuće većine u Prištini.Izvorni link

Slični artikli

Top