You are here
Home > Vesti > Srbija vodi agresivnu kampanju protiv Kosova

Srbija vodi agresivnu kampanju protiv Kosova

Fallback Image


Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani ponovo je, u intervjuu za portugalski medij “DN”, optužila Srbiju da vodi “agresivnu kampanju protiv Kosova” na međunarodnom planu.

Osmani tvrdi i da Beograd zloupotrebljava dijalog tako što, kako kaže, dezinformiše neke zemlje, posebno one koje su geografski udaljene, govoreći da se dijalog fokusira na status KiM.

Optužuje Srbiju i da je “destabilizujućim namerama” prema Prištini, ali i BiH, Crnoj Gori i drugima u regionu dovela do razvoja složene situacije, prenosi prištinska Ekonomija onlajn.

– Uprkos napadima na nas i namerama da se destabilizuje naša zemlja, Kosovo je uvek bilo miran i konstruktivan sused. Uvek pružamo ruku prijateljstva i saradnje, čak i s obzirom na to da se Srbija, ne samo da nije izvinila, nego nije ni obezbedila pravdu žrtvama koje je izazvala u bivšoj Jugoslaviji za vreme Miloševićevog reyyima, a posebno na Kosovu – tvrdi Osmani.

Uz to je Srbiju optužila da je sprovela niz destabilizujućih inicijativa, uz pomoć Rusije, održavajući, kako je rekla, živim tenzije i sukobe i ostavljajući region u potpunosti van evropskih integracija.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top