You are here
Home > Vesti > “SREĆAN PUT PRIJATELJU” Dve struje POKS-a opet u klinču, jedni se rastaju od DSS, drugi tvrde: Lažne informacije

“SREĆAN PUT PRIJATELJU” Dve struje POKS-a opet u klinču, jedni se rastaju od DSS, drugi tvrde: Lažne informacije

Fallback ImageFoto: Tanjug/ Jadranka Ilić, Tanjug/Dragan Kujundžić / RAS kombo

Dve struje u Pokretu obnove kraljevine Srbije danima se spore oko toga čiji je POKS i da li ga vodi Žika Gojković ili Vojislav Mihailović, a juče je nastala zavrzlama i povodom saradnje sa koalicionim partnerom Demokratskom strankom Srbije. U razmaku od pola sata stigla su dva oprečna saopštenja: prvo da POKS raskida, a onda i da nastavlja saradnju sa DSS-om.

Ovu zbrku očigledno je isporvocirala vest da će Mihailović biti kandidat DSS i POKS za gradonačelnika i da je taj dogovor pao na sastanku koalicije. Dodatno je situaciju “zabiberila” fotografija na kojoj je Mihailović u društvu Miloša Jovanovića, lidera DSS, i pisca Matije Bećkovića. Kao šlag na toru, saopšteno je i “da će im Bečkovićeva podrška biti značajna”.

To očigledno nije ostavilo ravnodušnom drugu struju POKS-a, koju predvodi Žika Gojković pa su danas saopštili da raskidaju dogovor sa DSS-om.

Vojislav Mihajlović, Matija Bećković i Miloš Jovanović

Foto: Promo / RAS Srbija

Vojislav Mihajlović, Matija Bećković i Miloš Jovanović

– Svim srcem podržali smo Jovanovića kao predsedničkog kandidata i napravili koaliciju sa DSS. Nakon nemilih događaja i pokušaja pučista da preuzmu i rasture POКS, odbranili smo stranku i nismo želeli da gospodina Jovanovića na bilo koji način dovodimo u neprijatnu situaciju da mora da bira. Mi smo POКS odbranili i sačuvali. Čuvali smo i koaliciju NADA, a DSS se otvoreno stavio na stranu pučista. U takvoj situaciji, došlo je do gubitka poverenja i raskid koalicije logična je posledica. Zahvaljujemo se na dosadašnjoj više nego korektnoj saradnji. Bez teških reči, dalje idemo sami – navedeno je u objavi.

Nedugo zatim, stigla je još jedna objava, i to da DSS i POKS, ali onaj koji predvodi Mihailović nastavljaju istim putem.

– Oštro demantujemo lažne informacije koje bivši predsednik POКS šalje medijima i obmanjuje javnost. Кoalicija NADA opstaje, što smo zajednički sa DSS potvrdili ove nedelje – tvrde oni.

U POKS-u, inače, već neko vreme traju trvenja dve struje u stranci, a zategnuti odnosi kulminirali su održavanjem dve izborne skupštine, na kojoj je svaka struja izabrala “svog” predsednika POKS-a, za kojeg tvrdi da je jedini legitiman. U Beogradu je za lidera izabran Mihailović, a u Topoli Gojković.

Onda je deo POKS-a koji je priznaje Gojkovića podneo je krivičnu prijavu protiv njega Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru za falsifikovanje službene isprave i zloupotrebu položaja odgovornog lica, čime je, kako tvrde, obmanjen državni organ, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Nakon toga je Gojković zapretio da će pravdu potražiti pred Upravnim sudom.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top