You are here
Home > Vesti > Stanković: Očekujem čvrstu i dobru reakciju igrača; Radenković: Nema treme pred Zvezdu

Stanković: Očekujem čvrstu i dobru reakciju igrača; Radenković: Nema treme pred Zvezdu

Fallback Image


Crveno-beli u 15. kolu Superlige Srbije sutra od 13.30 sati gostuju u Kragujevcu posle poraza od Radnika u Surdulici.

dejan, stankovic

“Stari klub sa velikom tradicijom, lepo je kada se jedan grad vrati u prvu ligu, koji ima svoju istoriju, navijače, jedan lep fudbalski ambijent. Svako ima pravo da se nada, mi ne možemo da pretimo i ne želimo, želimo samo da budemo pravi. Imaćemo motivisanog protivnika kao što smo imali svakog protivnika do sada i očekujem jednu jaku, čvrstu i dobru reakciju naših momaka”, rekao je Stanković na konferenciji za medije.

Stanković je osvrnuo i na poraz u Surdulici.

“Poslednja utakmica nam je teško pala, jedan težak i bolan poraz, koji nas je sigurno malkice pogodio, ali je to splet nekog dana kada se sve skupilo u taj dan. Od 26. septembra do 28. oktobra smo imali devetoricu momaka koji su imali koronu, u rosteru od 24 igrača. Kada gledamo u procentima to je zaista mnogo. Međutim nije problem samo korona nego i njihov povratak, ali je problem bio i za momke koji su igrali utakmicu za utakmicom”, rekao je Stanković.

Jednostavno kada se sve to spojilo, bili smo bez energije, ali to ne menja naše ciljeve, treba samo da dobro radimo, uvidimo naše greške, istakao je šef struke crveno-belih.

“Prihvatam svu odgovornost za izgubljena tri boda, jer su momci igrali onako kako sam im ja rekao. Ako treba da postoji odgovornost, ona je samo moja. Ne mogu da se stidim mojih momkaa, mogu da budem i tužan i nezadovoljna nekim stvarima, ali nikada ne može da me bude stid. Pedeset i nešto utakmica, kroz šta smo sve prošli i kakve su nam radosti doneli, ja to ne zaboravljam i verujem u njoh. Siguran sam da ćemo svi zajedno izaći na naš pravi put, bez odustajanja i bez posustajanja”, istakao je Stanković.

Navodi da je on kriv za igru, jer su, kako kaže, igrali onako kako im ja rekao i kao i da uzima svu odgovornost za to.

Radenković: Nema treme, samo želja da se pruži maksimum

Trener Radničkog iz Kragujevca Vladimir Radenković, izjavio je da je kod njegovih igrača prisutna želja da sutra pruže svoj maksimum u duelu protiv aktuelnog šampiona Crvene zvezde.

“Pripreme za predstojeću utakmicu protiv Crvene zvezde teku uobičajenim tokom. Treme nema, ali je kod svih igrača i više nego prisutna želja da u nedelju pruže svoj maksimum kako bi obradovali pre svega momke sa južne tribine, koji su apsolutno pozitivni na svakoj našoj utakmici, i kada ide dobro i kada ide loše, ali i sve ostale ljubitelje fudbala u Kragujevcu. Pristup utakmici nije upitan, a da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat, videćemo”, rekao je Radenković za klupski sajt.

Imamo priliku da se odmerimo sa ekipom koju predvodi jedan od najkreativnijih srpskih trenera u poslednjoj deceniji, čiji je trenerski pečat naročito vidljiv u evropskim utakmicama Zvezde, poručio je Radenković.

“Jednostavno, svaka Zvezdina utakmica u Evropi je priča za sebe i podseća na šahovsku partiju. U domaćoj ligi je već drugačiji slučaj, s obzirom da su prinuđeni da u kontinuitetu igraju protiv ekipa koje se organizovano brane, pa je samim tim tu više detalja u njihovoj igri koji se ponavljaju iz utakmice u utakmicu”, zaključio je Radenković.

Aktuelni šampion Srbije se u Kragujevac dolazi posle poraza od Radnika u Surdulici, a za sutrašnji duel Kragujevčani će biti oslabljen neigranjem najboljeg strelca Marka Mirića.

“Sama činjenica da ćemo ugostiti šampiona države predstavlja ogroman motiv za svakog od nas. Crvena zvezda je ozbiljna ekipa sa dobrim trenerom, koja igra napadački fudbal, ali sam uveren da, ukoliko svako od nas igrača pruži 100 odsto svojih mogućnosti, rezultat neće izostati “, poručio je fudbaler Milan Milanović.Izvor

Similar Articles

Top