You are here
Home > Vesti > Sukob grčke policije i vatrogasaca koji protestuju

Sukob grčke policije i vatrogasaca koji protestuju

Fallback Image


Jedan vatrogasac je povređen šok bombom, a petoro je privedeno nakon što je policija koristila suzavac i vodeni top kako bi rasterala demonstrante, prenosi AP.

grčka, protest, vatrogasaca

Vatrogasci koji su protestovali u radnim uniformama, blokirali su saobraćaj ispred Ministarstva za klimatsku krizu i civilnu zaštitu, formiranog posle nedavnih požara.

Predsednik Udruženja vatrogasaca po ugovoru Aleksandros Farandakis poručio je na skupu da su članovi te organizacije „uložili srce i dušu u napore na gašenju požara proteklog leta“.

„Njima su više puta obećavana adekvatna radna mesta, ali su prevareni. Ne znam koja vrsta katastrofe treba da se dogodi da bi se čula njihova poruka, da li više požara ili više poplava“, rekao je Farandakis.

gr, ka, protest, vatrogasaca

Grčka u letnjim mesecima ima više od 15.000 vatrogasaca, od kojih oko 5.000 ima kratkoročne ugovore ili su angažovani sezonski,a u šumskim požarima ovog leta izgorelo je više od 1.000 kvadratnih kilometara šume na ostrvu Evija i u južnoj Grčkoj, dok je vlada potrošila 500 miliona evra na pomoć ljudima koji su izgubili svoje domove i poslove u vatrenoj stihiji.

Stotine vatrogasaca iz zemalja članica Evropske unije i susednih država došlo je ovog leta u Grčku kako bi pomoglo da se zemlja izbori sa katastrofalnim požarima.Izvor

Similar Articles

Top